Vecernji obrok!? |
Post Reply | Page <12345> |
Author | |||||||
Gym_girl
Fit moderator Joined: 29 Lipanj 2009 Location: RI Status: Offline Points: 9271 |
Post Options
Thanks(0)
|
||||||
tu se slažem i ne slažem, u svakom slucaju ako smo gladni nešto proteinski je najbolji izbor ali....kako god bilo, ako premašimo kalorijski unos tokom dana i još cvrknemo to prije spavanja, pogotovo u kombinaciji sa bademima nismo baš nešto pametno napravili...treba i na to pazit :) Ipak nisu svi toliko organizirani i u ozbiljnijim treninzima....dovoljno je 2 h prije nešto pojest, ne mora to bit tik pred spavanje... |
|||||||
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."
Nutricionist & Fitness instruktor PN Certified Coach e-mail: [email protected] www.instagram.com/me_better365/ |
|||||||
davor23
The Boss Joined: 12 Svibanj 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 7174 |
Post Options
Thanks(0)
|
||||||
Ali sa katabolizmom dolazi do smanjenja snage, a zasto je onda meni snaga rasla i rasla?? a samo š00g proteina dnevno na mojih 93,94 kg tada?? |
|||||||
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you ... stranger
|
|||||||
soner_9393
Fit moderator Joined: 22 Sijecanj 2010 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 3111 |
Post Options
Thanks(0)
|
||||||
Ma ok je to, ali ja se ne slažem oko ovog s tobom. Evo kako ja gledam na to: ako ce se jesti 2-3 h prije spavanja plus 7-8 stai sna, izađe te š0 ak sati bez hrane što je definitivno previše, bio ti na definiciji ili masi. Bolje je ocuvat mišice što god se više može, makar tu bilo i nešto više kalorija, jer svi znamo da je teže steci određenu kolicinu mišica, nego skinut nešto sala. Zašto onda trenirat i jesti tokom dana kako treba ako cemo tokom noci mišicu uskratit određenu kolicinu proteina, onda sav trening i prehrana padaju u vodu. |
|||||||
Rijeąeno na PM.
|
|||||||
davor23
The Boss Joined: 12 Svibanj 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 7174 |
Post Options
Thanks(0)
|
||||||
Ajde da se ja opet vratim malo unazad.. prije ljudi nisu jeli po š5h, pa su bili misicavi i jaki i nisu ni znali za katabolizam |
|||||||
|
|||||||
soner_9393
Fit moderator Joined: 22 Sijecanj 2010 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 3111 |
Post Options
Thanks(0)
|
||||||
Neznam zašto ti je rasla, možda imaš ekstra genetiku. Ali budimo realni sa desetak treninga tjedno i š00 g P nemožeš ocekivat ništa drugo nego teški katabolizam. |
|||||||
Rijeąeno na PM.
|
|||||||
Gym_girl
Fit moderator Joined: 29 Lipanj 2009 Location: RI Status: Offline Points: 9271 |
Post Options
Thanks(0)
|
||||||
Sve to stoji što si rekao al ne možeš rec da ce ti sve past u vodu ako prije spavanja ne pojedeš nešto |
|||||||
Nutricionist & Fitness instruktor PN Certified Coach e-mail: [email protected] www.instagram.com/me_better365/ |
|||||||
davor23
Post Options
Thanks(0)
|
||||||
Tocno to.. meni ne pase jest pred spavanje.. 2h prije pojedem oko 30-40g proteina i tako mi najbolje.. |
|||||||
|
|||||||
soner_9393
Post Options
Thanks(0)
|
||||||
Pa ja vjerujem da veliki dio padne u vodu, ako vec mogu katabolizam svest na minimum, zašto ne |
|||||||
Rijeąeno na PM.
|
|||||||
davor23
Post Options
Thanks(0)
|
||||||
Ja mislim da ne padne.. ne opada misicna masa samo tako.. i mislim da ni nije potrebno toliko proteina za odrzavanje misicne mase.. |
|||||||
|
|||||||
Gym_girl
Post Options
Thanks(0)
|
||||||
Znaci..treniraš svaki dan ko munjen, jedeš sve savršeno tokom dana i eto zla - ne pojedeš posni prije spavanja i klinac...ajmo na pocetak... :) Hehe ako jedan dio padne u vodu to je mali dio...sigurno ne veliki... |
|||||||
|||||||
soner_9393
Post Options
Thanks(0)
|
||||||
Kažem ti, sve je to ok, ali ako vec treniram ko munjem i tokom dana jedem sve savršeno, zašto tako nebi nastavio i tokom noci,pa da i tokom noci mišicu opskrbim dostatnu kolicinu P za maksimalni napredak, u ovom slucaju minimalni katabolizam. :) |
|||||||
Rijeąeno na PM.
|
|||||||
davor23
Post Options
Thanks(0)
|
||||||
A onda se ustani preko noci i popij whey |
|||||||
|
|||||||
soner_9393
Post Options
Thanks(0)
|
||||||
Vjeruj mi da i to radim. Pošto idem na wc tokom noci, usput odem do fridga i strusim ili nešto wheya il žlicu-dvi posnog. |
|||||||
Rijeąeno na PM.
|
|||||||
davor23
Post Options
Thanks(0)
|
||||||
Haha.. ja riknem od smjeha.. ja sam opsjednut prehranom, ali toliko lud nisam |
|||||||
|
|||||||
soner_9393
Post Options
Thanks(0)
|
||||||
Ma nije to ludost, zašto bi mišic jeo sam sebe,ako mu ja mogu ubacit par žlica posnog pa nek jede njega a ne sam sebe |
|||||||
Rijeąeno na PM.
|
|||||||
davor23
Post Options
Thanks(0)
|
||||||
Ma ja ne razmisljam tako.. nije mi to vise prioritet pa ona polako |
|||||||
|
|||||||
Post Reply | Page <12345> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |