Volite li - jetrica, prokulice, tripice.. |
Post Reply | Page 123> |
Author | |||
Zoki
Fit moderator Joined: 19 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 5840 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 03 Svibanj 2010 at 10:55 |
||
Namirnice koje vecina ne voli
Možda volite neke od navedenih namirnica, ali ste pritom samo iznimka koja potvrđuje pravilo S pizzom, tjesteninom te mesom ili ribom na roštilju nikada ne možemo pogriješiti kada pozivamo društvo na veceru. No, postoje namirnice koje bi trebali izbjegavati jer ih vecina ne podnosi: Jetra Gurmani ju hvale, ali ju mnogi ne mogu ni pomirisati, a kamo li pojesti. Jetra je zapravo zdrava jer sadrži proteine, vitamin A, željezo i cink, ali je jako važno da se priprema dok je svježa. Plavi sir Prepoznat cete ga po intenzivnom mirisu, odnosno smradu. Za one koji ga vole, idealan je dodatak salatama, umacima i sendvicima. Patlidžan Spužvast je i gorak dok je svjež, sam po sebi nema nikakav okus i postaje kašast kad se koristi u kuhanju - sve su to osobine koje baš ne govore u prilog patlidžanima. Okra Radi se o duguljastom povrcu punjenom malim sjemenkama koje su pomalo ljepljive. Ima lagan okus i puno vitamina A i C. Ljudi okru ne vole upravo zbog pomalo neobicne teksture. Sardine Sardine su vecini previše masne i previše aromaticne. S druge strane, odlican su izvor omega-3 masnih kiselina i proteina. Prokulice Poticu organizam na pojacano ispuštanje plinova. Odlican su prilog raznim jelima, ali ih djeca redovito mrze dok ih dio odraslih jede samo kad baš mora. Prilikom kuhanja ne smiju biti prekuhane, a najbolje ih je poslužiti s maslinovim uljem, paprom, cešnjakom i soli. Repa Ljudi koji izbjegavaju repu griješe - radi se o povrcu koje je poznato kao prirodan afrodizijak i koje jaca imunitet. Tripice Mnogima se okrece želudac vec pri samom pogledu na tripice/fileke. Nekada su tripice bile jelo sirotinje, a danas ih možete naci u najfinijim restoranima. Radi se o narezanom goveđem želucu. izvor:metroportal.hr FITovci, što vi volite od ovoga.. ? |
|||
Fitness oprema i dodaci prehrani na : Fitness.com.hr WebShop-u - Proteini
|
|||
Theia
Pali po spravama Joined: 27 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 1648 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
Aj jaj jaj.....
Tripice... Jetra.... uh.... Znam da se moj stari i njegova ekipa guuuuše u tim smrdljivim tripicama, ali ja to stvarno ne mogu.... A jetra - pa to je glavni organ za filtriranje smeca - zašto bih onda to opet željela unijeti u sebe? |
|||
chaxy
Pali po spravama Joined: 09 Studeni 2009 Location: Croatia Status: Offline Points: 1305 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
Okra? Guglala sam je, zove se i Bamija, cula, ali nikad srela ni jela.
Tripice Teški smrad Jetricaaa mljac Prokulice bljak, ostalo volim ili eto, pojedem... |
|||
Strong is the new skinny.
|
|||
Zoki
Fit moderator Joined: 19 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 5840 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
Ništa od ovoga ne volim, no mogu pojesti repu i sardine.
To jedino što znam pojesti - ostalo s popisa nikako ne jedem.. |
|||
|
|||
Kate
Pali po spravama Joined: 12 Lipanj 2009 Status: Offline Points: 1580 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
Patliđan, repa, prokulice, jetrica- to su sve super stvari i nešto cešce nešto rjeđe, ali su sve kod mene na meniju
Ovo drugo- ne, hvala |
|||
ena:)))
Pali po spravama Joined: 13 Srpanj 2009 Status: Offline Points: 1382 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
repa mi je najdraže jelo... sa grahom... predobro, jela bi
to svaki dan.... a prokulice isto, samo ih stavim na pola kad ih kuham da izađe gorcina ... ma svo povrce koje postoji ja jedem.. i batat sam kuhala, i korabicu njam njam juhica fiiiiina... sve.. al jetra , tripove i to.. 0 bodova |
|||
Theia
Pali po spravama Joined: 27 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 1648 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
Prokulice i ja volim.
Upravo sam se sjetila kad sam prije par godina spocitavala decku kako može cijelo vrijeme jesti SAMO svinjetinu, dok su se prokulice kuhale, a na to ce on: "Moja hrana bar ne smrdi po nogama!" |
|||
TopForm
Viden/a u gymu Joined: 12 Travanj 2010 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 134 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
tripice i sadrine,u njima se mogu ugusiti.....tripice i palenta presavrseno
|
|||
Impossible is not a fact. It's an opinion. Impossible is not a declaration. It's a dare. Impossible is potential. Impossible is temporary. Impossible is nothing.
|
|||
davor23
The Boss Joined: 12 Svibanj 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 7174 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
Bljak |
|||
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you ... stranger
|
|||
Iluvatar
Fit moderator Joined: 08 Veljaca 2009 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4357 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
ja bi probao haggis! jel netko probao? |
|||
Muscle mass does not always equal strength. Strength is kindness and sensitivity. Strength is understanding that your power is both physical and emotional.
O osobnim treninzima kontakt na pm. |
|||
zmaj
Fitness freak Joined: 19 Ožujak 2009 Location: Trogir Status: Offline Points: 3429 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
jetra,sardine,patlidan,brokule moze ostalo nevolin ili neske stvari nisan ni proba
|
|||
TopForm
Viden/a u gymu Joined: 12 Travanj 2010 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 134 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
kako to nekom moze bit bljak,jos za sardine ok,ali tripice.. |
|||
Impossible is not a fact. It's an opinion. Impossible is not a declaration. It's a dare. Impossible is potential. Impossible is temporary. Impossible is nothing.
|
|||
davor23
The Boss Joined: 12 Svibanj 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 7174 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
haha.. nemogu zamislit da to jedem.. sama pomisao na to, |
|||
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you ... stranger
|
|||
Zoki
Post Options
Thanks(0)
|
||
Par puta sam jeo tripice nisam ni znao što jedem... kasnije kad saznah - NIKAD više... |
|||
|
|||
TopForm
Post Options
Thanks(0)
|
||
prva stvar treba se znat pripremit,znaci palenta,tripice,pancete,luka,zacina i bude savrseno...mogu rec da mi je omiljeno za jest....kad mama radi onda i nije nesto al kad jedan prijatelj iz istre ufff |
|||
|
|||
chaxy
Pali po spravama Joined: 09 Studeni 2009 Location: Croatia Status: Offline Points: 1305 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
ja sam jednom jela bikova muda naravno nisam imala pojma što je, podvalili mi, okus i izgled ko gljive, u nekakvoj palacinki, uglavnom mljac ali da sam znala vrlo vjerojatno ne bih to jela ali tripice... pa to smrdi na kilometar |
|||
Strong is the new skinny.
|
|||
Post Reply | Page 123> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |