Vremešna dijabetičarka na dijeti |
Post Reply | Page <1234> |
Author | ||
Gym_girl
Fit moderator Joined: 29 Lipanj 2009 Location: RI Status: Offline Points: 9271 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Bride, zašto želiš smršaviti? Kopaj, piši, dođi do najdubljih razloga i motiva....a onda drži fokus na tome. Ja bih zdravlje stavila na prvo mjesto! Iako niti jedan drugi motiv nije loš, jer radi čega god da smršaviš utjecat će na zdravlje. Prehrana je pomalo neuredna tako da tu ima svašta za korigirati. Cure su već dosta pokrile - kod nas žena se nekako najčešće provlače ti proteini i vlakna. Prvenstveno, ja bih bananu zamijenila nekim drugim voćem :) Reci mi, primjetiš li pojačanu glad nakon tih slatkiša za zaslađivačima? I što te uopće razgladnjuje najviše? |
||
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."
Nutricionist & Fitness instruktor PN Certified Coach e-mail: [email protected] www.instagram.com/me_better365/ |
||
TheFatBride
Cita FAQ Joined: 11 Veljaca 2019 Location: Zagreb Status: Offline Points: 20 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Kad sam pod velikim stresom ne mogu jesti ništa (tipa prekidi, losi periodi na poslu i sl.). Slatkiše mogu stalno i to je prava ovisnost. Ono, osjećam kao da ću iskočiti iz kože ako ne pojedem nesto slatko (sa zaslađivacima) i kad pojedem, osjetim olakšanje. Mislim.da mene vjezbanje ne prazni nego podiže razinu endorfina i zbog toga se osjećam zadoviljno. Isto vrijedi i za planinarenje. Imam još puno toga što volim raditi i što me ispunjava. Ali i u tome me, kao i u svemu uhvati letargija. I onda se ne mogu izvući iz tog stanja. |
||
TheFatBride
Post Options
Thanks(0)
|
|
Hvala ti :) Ja imam stresan posao, ali s tim istim poslom (kad sam bila puno više opterećena) sam funkcionirala normalno. Počela sam vise jesti, a izbacila vježbanje, što je za mene pogubno. A više jedem jer sam gladna. Pa kad dođe ručak od silne gladi umjesto salate odlučim jesti nešto zasitnije i puuuuno kaloricnije. Ja inače obožavam salatu (tipa cezar), ali kad umirem od gladi uvijek razmisljam o nečem konkretnijem jer sam postala opsjednuta tom silnom gladi. |
||
Gym_girl
Fit moderator Joined: 29 Lipanj 2009 Location: RI Status: Offline Points: 9271 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Jesi probala u tim trenucima sebi reći: idem odraditi to i to, maaa samo 5 minuta pa se vraćam nazad u letargiju? I krenuti... Tako se često tih 5 min produži na 30, i odmah je sve bolje i ljepše
|
||
Nutricionist & Fitness instruktor PN Certified Coach e-mail: [email protected] www.instagram.com/me_better365/ |
||
Gym_girl
Post Options
Thanks(0)
|
|
Mislim da bi pomoglo da malo korigiraš obrok/obroke do tog ručka Ili pojedeš premalo ili neuravnoteženo pa započneš tu kaskadu koja samo radi daljnje probleme.....kad se šećer spusti previše, nema toga što bi nas natjeralo da pojedemo salatu
|
||
||
TheFatBride
Post Options
Thanks(0)
|
|
Nisam ni ja prije, ali meni je šećer dugo bio oko 4 natašte i zbig visokog inzulina lakše pada nego drugim ljudima. Recimo, pojedem omlet od 2 jaja, paradajz i šnitu kruha. Do podne krepam skoro. Pojedem sendvič, iata stvar. Pojedem zobene i još gore, tad sam gladna već u 10. Meni je šećer konačno dosao preko 5 i sad bi mi trebalo biti bolje, ali pretpostavljam da je ostao taj psihički osjećaj gladi. Prije terapije sam ručala kad bih skužpila da je već 1-2. Nisam imala napadaje gladi. |
||
TheFatBride
Post Options
Thanks(0)
|
|
Zobene sam kao primjer navela. Jedem dosta jaja jer ih baš volim. Nekad pojedem posni sir sa lanenim sjemenkama i malo lanenog ulja. Nekad mozzarelu i paradajz. Nekad sendvič. Svaki dan drugacoje zapravo, samo sam sad izbavila sendvice i paštetu. UH u obrocima i voće između obroka kod mene služe za održavanje razine šećera koja je kod mene niska i ima tendenciju padanja. Pokušala sam to jednom izbaciti i osjećala sam se loše. Objasnili su meni u klinici za dijabetes sve kako bih trebala jesti i što bih trebala raditi, ali nitko me nije programirao da se toga drzim. Zato sam se i javila jer mi treba podrška i savjeti vezani za motivaciju. |
||
TheFatBride
Post Options
Thanks(0)
|
|
Imam puno razloga :) Prvi je strah od dijabetesa. Meni je jasno da moram vjezbati i korigirati prehranu, ali to je isto kao i s ljudima koji puše. Znaš da ti šteti, pokušavas prestati, ali vrtiš se u krug. Drugi razlog - imam već godina i planiram djecu. Ne mogu takva gojazna ostati trudna jer ću stvarno imati problema. Od leđa pa nadalje. Trećo razlog je malo banalan, ali udajem se u 6. mjesecu i ne želim biti nezadovoljna jer si izgledam neprivlačno. Osjećam se tromo. Nemam sad nekih ogromnih problema da ne postoji odjeća mojeg broja i da me sram skinuti se u kupaći. Meninje problem u tome sto sam navikla imati izmedu 50 i 60 kg i uvijek kad nakupim taj teret na sebi mi smeta. Lrije svega fizički. |
||
TheFatBride
Post Options
Thanks(0)
|
|
Jesam. Uspijem ja sebe dponekad prisiliti. Sad imam aplikaciju i dva treninga odradim, onda si ne planiram vrijeme dobro pa nekoliko dana preskačem jer ne stignem i budem sutra. Onda skužim da je proslo već dva tjedna da nisam ni jednom vjezbala. Recimo, sad jw ta situacija. Vjezbala sam, razbolila se, pa sam bila umorna, pa sam dobila menstruaciju i sve me boli i prođe vrijeme. Kad ne radim u kontinuitetu se teško opet natjerati. |
||
TheFatBride
Post Options
Thanks(0)
|
|
Ovo je odličan savjet :) Pocela sam planirati ručak unaprijed, a doručak uopće ne pa se dovedem do faze gladi. Ako netko ima prijedloge za doručak, bilo bi odlično. Jako volim jaja, gotovo svo voće i povrće, sir... |
||
zmajcek68
Viden/a u gymu Joined: 09 Rujan 2018 Location: Zagreb Status: Offline Points: 265 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Hmm...Ako vjezbanje stalno odgadjas kreni setat!Kad god mozes i kolko mozes!Spominjes teretane i aplikacije,al ne i setnju! Ono najjednostavnije,ali ucinkovito!Sad se ljepse vrijeme,i udri!Ne moras po planinama,mozes ko ja,po susjednim kvartovima!Hahah..Nije ucinkovito ko pravi trening,ali je fakat dobro za psihu!
|
||
Before 68 After 86
|
||
zmajcek68
Viden/a u gymu Joined: 09 Rujan 2018 Location: Zagreb Status: Offline Points: 265 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Moj favorit,pored zobene kase,
Razeni krekeri,na svaki stavim po pola male zlice kikiriki maslaca i na to po jednu veliku zlicu posnog sira!Ponekad to zasladim jace,nekad slabije!Nekad uopce ne! Ak nemam kikiriki maslac stavim i obicni maslac (tanko namazem)!A sira obilno natrpam! To mi je vrh vrhova!Ako ti pase nesto od toga,preporucam! |
||
Before 68 After 86
|
||
Gym_girl
Post Options
Thanks(0)
|
|
Znaš što, svi smo mi nekako isti ili slični, samo svatko u svom području života Dobro si rekla, i to je živa istina - svi smo mi krcati informacija što jesti (ili kako bilo što promijeniti) ali nije to dovoljno, rijetko kada je. Nekad zna biti prava umjetnost nekome uspjeti pokrenuti kotačiće I to ne zato što taj netko to dovoljno ne želi ili je lijen il tako nešto negativno....nego jednostavno zato što svatko vuče neku svoju priču, a tu priču treba znati čuti. Prerijetko grebemo dovoljno duboko.....i prečesto mislimo da je sve za svakoga. Ako će ti biti barem mrvu lakše, i ja se prepoznajem u nekim tvojim rečenicama tako da nisi sama u svojim borbama i normalno je to - krenuti pa odustati. Ono što mene najčešće tu pokrene je - osjetiti onaj dobar osjećaj kada si izgledam dobro i kad sam zdrava. Samo pomislim na to i kažem si - ajde, sad, radi za to Imaš jaaako dobre motive, i ne, niti jedan nije banalan! Pa sve mi želimo dobro izgledati na dan vjenčanja! I eto, neka te to gura u pravom smjeru, svi ti motivi, jer su itekako vrijedni truda i žrtve tog kratkoročnog užitka za nešto puno vrijednije i dugoročnije. Zamisli kad budeš gledala slike sa vjenčanja, sva ponosna na to kako dobro izgledaš, ili kad ostaneš trudna, spremna za to 100% i presretna.....uh, mislim da to niti jedan keks ne može zamijeniti Ajmo na doručak! Ja vjerujem da će to već malo poboljšati stvar Što se jaja tiče, jesi probala kada pojesti malo više jaja (dodati recimo još bjelanjaka) ili svježeg sira, možda neke mozzarelle....pa s tim pojačati salatu, napraviti neku finu miješanu od više tog salatnog povrća? Kreneš dobro, ali pojedeš premalo :) Koji crni kruh jedeš, iz pekare? btw. kako se osjećaš nakon većih količina svježeg sira? Edited by Gym_girl - 12 Veljaca 2019 at 14:25 |
||
||
Justanyone
Mixa shakeove Joined: 30 Studeni 2016 Status: Offline Points: 540 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Ok, morala sam pitati za te UH. Meni je baš to izbacivanje UH-a na jedno vrijeme i povremeni post pomoglo da sredim inzulin. Ako tebi trebaju, ok. Iako...opet pitam, jesi sitija nakon tih jaja, salate i kruha ili lanenih i sira, obzirom da nemaš baš u svakom obroku škrob ili voće? Kako stojiš s tekućinom? I gle... s jedne strane mogu razumjeti, da, nije te nitko programirao da se držiš toga. Ali je***u mater, zdravlje ti je u pitanju, nema veće motivacije od toga. Pišem ovo jer osim hipoglikemije ja jako dobro znam o čemu pišeš. I o gladi, i o tome da ti je dosta debljanja i da ne možeš nikad se ni najest ni jest ko' drugi jer cijeli život moraš paziti. Ali prerađevine nisu vrijedne cijelog života na lijekovima, a meni žao da budeš na njima a možeš si pomoći. Polako. Imaj hrane uz sebe, ali zdrave. Zašto ne umjesto sendviča s paštetom napraviti finu tortilju s tunom ili piletinom i povrćem? Ja kad sam morala prehranu izmijeniti(isto od carb worshipper došla na izbacivanje prerađevina zbog IR), mene je spasilo kuhanje i eksperimentiranje s novim brašnima i jelima. Između ostalog. Ako voliš jaja, rokaj po tome, a kad si gladna imaš od krekera sa sirom, do zobene kaše, do voća i orašastih za međuobroke. Pa polako pojedi i pij tekućine uz svaki obrok. I čekaj. Ako si gladna još, uzmi jedi. Ali ako nisi, stani, udahni, prošeći i reci sebi da će hrana biti tu ako ti treba, ali i da ti nije ona gospodar. Naravno da ćemo te svi ovdje podržati, ali što kad/ako slučajno odeš s foruma? Što je TEBI važnije? Trenutno ne da mi se, ili zdravlje i spoznaja da svakim zalogajem koji uneseš radiš sebi dobro? Da svakim treningom postaješ sve jača? Zar ima boljeg osjećaja od dobro odrađenog treninga, nakon kojeg bi si mogla priuštiti puno više nego bez njega? Žao mi je ako zvučim grubo, ali promisli dobro, izvan debljine: Kad si i zašto odustala od sebe? Sad ti se možda ne čini, ali sa svakim ne da mi se, svakom paštetom, bijelim kruhom.... sebe osuđuješ na život sa sve više lijekova, a ne mora biti tako. Taj Siofor nije baš bezazleni bombon, ima i te kako nuspojava. Nitko ne kaže da moraš sve odjednom preokrenuti, znam ja dobro kolika je promjena prehrana sa IR. Razmisli svaki put koliko se bolje i sitije osjećaš kad se krećeš, i kad jedeš cjelovito, nego kad jedeš brzi šećer, jer si i od njega dijelom još gladnija. Osobno mi je pomoglo reći si da takve stvari jednostavno nisu hrana i onda zamisliti da kad za tim posegnem kao da idem jesti namještaj. To me nekako automatski natjera da si sve sredim unaprijed, u kojoj god količini, za početak, ali gledam da imam protein u svakom obroku, povrća što više, i neki UH:zobene, batat, integralni krekeri.... Pa pomalo, jedem, pijuckam, kažem si da hrana nikud ne ide i slušam vlastiti organizam. Ako mi taj dan treba ručak od 1000 kcal, uzmem ga. Ali ako ne, bogami i ne jedem. Pa smo pomalo došli i do posta od 16 sati. Znam da je hipoglikemija gadna, ali poanta je ista: Kreni s onim s čim se ti osjećaš dobro, ali da je cjelovita hrana. Protein u svakom obroku, povrće, nešto masti i cjeloviti UH koje voliš. 2 litre vode, pa vidjeti par dana kako se osjećaš Garantiram da će se i psiha smiriti, a time i količine. i @belfegora, nisam ja naivna, samo me uvijek neugodno iznenadi kako ljudi svjesno rade kontra sebe, pa i kad je očito zdravlje u pitanju, a Bog me nije prirodno obdario velikim taktom, iako dobro mislim. :)
|
||
TheFatBride
Post Options
Thanks(0)
|
|
Sjećam se tog dobrog osjećaja i tog poleta i baš se rastužim što to nenmogu vratiti. Pokušavam dobijeti odluku da promijenim sve loše navike i umjesto da me hvata uzbuđenje, ja se osjećam kao da si planiram sprovod. I stvarno ne znam što mi je. Kao da mi nešto fali. Javila sam se ovdje da pokušam nadići tu početnu prepreku apsolutnog nedostatka volje. Kruh jedem svakakav. Trudim se uzimati razeni, chia, beskvasni... kad sam bila u zlatnoj fazi zdrave lrehrane sam sama pekla ezekiel kruh. Nasla sam recept na nekoj mormonskoj stranici. Dan danas mi šalju newslettere :) |
||
Gym_girl
Post Options
Thanks(0)
|
|
Kao da ti fali ili ti zbilja fali? Kopaj, kopaj..... |
||
||
Post Reply | Page <1234> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |