Vrijeme za promjene ! |
Post Reply | Page <12345 15> |
Author | ||
GajbaPive
Mixa shakeove Joined: 20 Veljaca 2010 Status: Offline Points: 921 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
5 obrok
250 g posnog sira + 1 rajcica + pola krastavca + 1 mrkva 6 obrok 4 jaja - da li da pojedem cijela ili kako mi preporucate ? ----------------------------- ja bi zamjenio 5 i 6 obrok i u 6. dodao masti |
||
White_Insane
Pali po spravama Joined: 07 Travanj 2010 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 1065 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Gle ako ti je cilj smanjiti masu, onda velike kolicine masnoce trebaš uzimat ujutro pa bi radje da su ujutro jaja, a navecer posni i meso što je više lean.
Edited by White_Insane - 09 Kolovoz 2013 at 11:31 |
||
Life is a journey full of adventures !!
|
||
Scarpetta
Pali po spravama Joined: 02 Kolovoz 2012 Status: Offline Points: 1819 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
drugi program (do super forme u 5 tjedana) je isto bodyweight ne treba ti ništa od opreme. Za prvi dovoljne 2 bucice:)) |
||
b_ballfan
Cita FAQ Joined: 08 Kolovoz 2013 Status: Offline Points: 83 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
super onda :D koje izvore masti da ujutro koristim insane ?
|
||
Scarpetta
Pali po spravama Joined: 02 Kolovoz 2012 Status: Offline Points: 1819 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
white je mislio da jaja jedeš ujutro, a vecera svježi sir + orašasti.
White ispravljaj ako nisi to mislio:)) |
||
b_ballfan
Post Options
Thanks(0)
|
|
i da cilj mi je skinuti ovo šugavo salo :D kao i vecini nas .
imam pitanje ? Da li da smanjim unos masti ako želim sa sebe "otopiti" mast ? Zašto da je povecam ? I to mast još uvecer ? To sam procitao ali ni je mi jasno zasto pa ako mi neko moze pojasniti bio bih mu zadovoljan :D tipkam ovo i papam si integralni kruh sa sjemenkama tj. panin i 200 g purecih prsa u salamici :D mmmmm mljac :D |
||
GajbaPive
Post Options
Thanks(0)
|
|
kako mislis masti treba uzimati ujutro? pa obrok ne moze biti samo P. mora biti ili P+M ili P+UH ili P+UH+M (pod uvjetom da su M nezasicene i da se kalorijski ostane u granicama obroka). zato UH treba uzimati ujutro, a uz ostale obroke u danu. uopce ne trebaju jaja ujutro, mogu kada god pozeli, samo bi mu predlozio posni prije spavanja jer je posni sir slabo otpustajuci protein koji ce dati tijelu dovoljno P za cijelu noc. sa jajima to nije slucaj obzirom da jaja spadaju u brzo apsorbirajuce proteine. |
||
liquis
Cita FAQ Joined: 14 Veljaca 2013 Status: Offline Points: 53 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Moj savjet ti je da ne izbacivaš masti, samo ih konzumiraj u nekim normalnim kolicinama. Jer pazi, "masno salo" ne dolazi samo od masti vec od milijun drugih namjernica koje sadrže šecere i brojne druge kemikalije. MAsti su zdrave i potrebne za energiju ali ih konzumirati u ogranicenim kolicinama kao i sve ostalo. Da ti docaram, imaš masti u jajima, maslinovom ulju, lanenom ulju, a imaš ih i u mesu, burecima i ostalom. Zakljuci sam koje bi bilo bolje konzumirati
|
||
GajbaPive
Post Options
Thanks(0)
|
|
bitno je da unosom hrane pokrijes bazalni metabolizam, koji je recimo 1700kcal za tebe. znaci, mozes 6 obroka po 300kcal. sva ostala aktivnost koju ces raditi tokom dana tijelo ce uzimati iz tvojih tjelesnih masnoca, a zbog obroka koji imaju masti u sebi, inzulin ce ostati nizak, sto je prvi preduvjet za lipolizu. visok inzulin - nema lipolize (dobivanje energije iz tjelesnih masnoca) i obrnuto. znaci, samo zato sto ces koristiti M (masti) ne znaci da ces se debljati. ako trebas unijeti 1800kcal, od toga ti recimo 800 kcal odlazi na 200g proteina i recimo 400kcal na 100g UH, ostaje ti 600kcal koje uzmes iz masti, a to ti je cca 75g masti. to ti je cca jedna jusna zlica maslinovog ulja ili kojeg vec zelis. tjelesne masti nisu od masnoca u prehrani, vec od cjelokupnog suficita kalorija u obrocima. ti mozes jesti samo i jedino proteine (koliko god to nije zdravo) i svejedno od njih dobiti spek. Edited by GajbaPive - 09 Kolovoz 2013 at 12:32 |
||
White_Insane
Pali po spravama Joined: 07 Travanj 2010 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 1065 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Jaja sama po sebi cijela su p+m, pojedeš s tim povrce i to je to, a pošto si sam dao odgovor, baš zato jer su brzookidajuca ujutro super dodju s obzirom da 8 sati nije bilo unosa hrane.
Jesam mislio sam tako scarpetta. Edited by White_Insane - 09 Kolovoz 2013 at 12:31 |
||
Life is a journey full of adventures !!
|
||
avangarde
Fit moderator Joined: 31 Svibanj 2012 Location: Osijek Status: Offline Points: 4028 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
mast uvecer jer masti usporavaju apsorpciju hrane, a to ti je potrebno prije spavanja da protein (posni sir ili kazein) duže traje dok ti pajkiš probaj s orašastim plodovima i posnim ili maslinovo ulje i posni..ne trebaš smanjiti masti da bi izgubio salo bit je u omjeru makronutrijenata..jel važeš ti hranu ili kako? i de, pobogu izbaci te salame i ubaci pravu hranu |
||
cookies are for pussies
|
||
GajbaPive
Post Options
Thanks(0)
|
|
osim ako nemas 120kg+ cistih misica nemas straha od jutarnjeg katabolizma. sto imas vise misica, katabolizam je veci. 95% nas rekreativaca previse brinemo oko jutarnjeg katabolizma. ja za dorucak jedem zobene + posni + zlica meda i nisam primjetio apsolutno nikakav katabolizam zbog "sporih" proteina. |
||
avangarde
Fit moderator Joined: 31 Svibanj 2012 Location: Osijek Status: Offline Points: 4028 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
|
||
cookies are for pussies
|
||
avangarde
Post Options
Thanks(0)
|
|
dobroooooo..nezna, šta mi se dogadja s postovima
|
||
cookies are for pussies
|
||
Maratonac
Viden/a u gymu Joined: 06 Svibanj 2012 Status: Offline Points: 271 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Bravo! Sto se tice brojanja kalorija, ispraksirat ces se s vremenom. Meni je dovoljno baciti pogled na jelo i mogu poprilicno precizno odsacat koliko kalorija imam na tanjuru. Takodjer, vodim dnevnik kalorija u glavi. Znam koliko sam cega pojeo taj dan i cega mi jos fali i kako to raspodijeliti na ostatak dana. No nemoj postati rob svojih dnevnih menija. Kad kupujes hranu, baci pogled na tablicu s energetskim vrijednostima. Ubrzo ces napamet znati koliko 0,9% mlijeko ima kcal. Sto se tice masti, ja minimiziram zivotinjske. Sto se tice masnoca iz orasastih plodova, one su ti bitne i stoga sto poticu hormone koji olaksavaju oslobadjanje masnih kiselina iz masnih stanica u krvotok. |
||
b_ballfan
Post Options
Thanks(0)
|
|
Hvala Vam svima . Koliko kcal preporucavate meni dnevno da mršavim ? Potrošnja treningom bi mi bila ako trcem 3 km nekakvih 300 kcal i od ponedjeljka fitness angelsov trening za pocetnike . To bi nekih 500 kcal bila potrošnja ? S tin da treniram PON-SRI-PET-SUB/NED
Koliko mi kcal preporucite ja sastavim nekakav jelovnik do toliko kcal standardni pa ga vi malo iskomendirajte di griješim . Da ne imenujem nikoga hvala svima ! |
||
Post Reply | Page <12345 15> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |