Zob |
Post Reply |
Author | |
©ime
Viden/a u gymu Joined: 23 Studeni 2006 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 285 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 01 Ožujak 2007 at 12:06 |
Bas citam neki web-site na kojem se zob uvelicava kao neka mega-namirnica bez koje ne bismo smjeli.... !! Ukratko: * sadrzi slozene ugljikohidrate i vlakna š. daje energiju 2. smanjuje kolesterol 3. uravnotezuje razinu secera u krvi JAAKO sporo se razgradjuje u zelucu, dakle, razina inzulina ostaje stabilna i nema usporavanja metabolizma tj. skladistenja masnoca |
|
Ive_ri
Mixa shakeove Joined: 04 Veljaca 2007 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 807 |
Post Options
Thanks(0)
|
A neznam, valjda je to istina, di si to procitao?
|
|
©ime
Viden/a u gymu Joined: 23 Studeni 2006 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 285 |
Post Options
Thanks(0)
|
na stranicama Mens Health-a, zob je dio nacina prehrane pod nazivom "ABS DIET" kojeg je izmislio njihov glavni urednik. prema tom nacinu prehrane navodi se š2 namirnica tj. skupina namirnica koje je preporucljivo jesti.... zanimljivo stivo. |
|
Ive_ri
Mixa shakeove Joined: 04 Veljaca 2007 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 807 |
Post Options
Thanks(0)
|
Da, zanimljivo je to, mogao bi jos dobiti na raznolikosti svojeg jelovnika
|
|
©ime
Post Options
Thanks(0)
|
Trebas tek vidjet koji sam nacin prehrane jucer otkrio... zove se CRON... pogledaj si njihov 7-dnevni jelovnik... raznolik je na kvadrat http://www.cron-web.org/meals.htm |
|
Ive_ri
Post Options
Thanks(0)
|
covjece , ti si najinformiraniji covjek na forumu
|
|
Ive_ri
Post Options
Thanks(0)
|
covjece, ovdje ima sve koliko sta ima kalorija, zakon , i da stvarno je raznoliko
Super , ovo ce mi puno pomoci |
|
©ime
Post Options
Thanks(0)
|
Da, CRON rulez Sve cu to prevest, isprintat i dat staroj da kuha zdravo kak bog zapovijeda hehe... Link: http://docs.google.com/Doc?id=dcfpjfpt_šfs3gd4 |
|
Vanja
Viden/a u gymu Joined: 11 Sijecanj 2007 Status: Offline Points: 91 |
Post Options
Thanks(0)
|
Mozes i sam kuhat, pa olaksaj mami!
Ona pretpostavljam da nije opterecena prehranom kao mi, pa joj nije bitno sto kuha, jer vjerojatno cijeli zivot kuha vise manje isto, kao i svi ljudi, tj. ŽENE! |
|
©ime
Post Options
Thanks(0)
|
Ideja: zobene pahuljice + bademi + mlijeko ja sam to danas jeo i solidno je (kao medjuobrok izmedju rucka i vecere) jos mi pada na pamet da se dodaju maline ili neke druge bobice u to.. i eto savrsenog dorucka hehe |
|
©ime
Post Options
Thanks(0)
|
Evo i malo cinjenica... zob + bademi + maline + mlijeko (zob) - sadrzi slozene ugljikohidrate i vlakna - daje energiju - smanjuje kolesterol - odrzava razinu secera u krvi (bademi) - sadrze bjelancevine i jednostruko nezasicene masne kiseline - grade misice - utazuju glad (maline) - sadrze antioksidanse, vlakna, vitamin C - stite srce, izostruju vid, poboljsavaju pamcenje (mlijeko) - sadrzi kalcij, vitamin A i Bš2 - gradi jake kosti - pojacava gubitak tezine |
|
Ive_ri
Post Options
Thanks(0)
|
covjece, koja dobra kombinacija, moglo bi se rec savrsena!
|
|
©ime
Post Options
Thanks(0)
|
Postoji bolja kombinacija : zob + bademi + maline + mlijeko + whey u prahu ... moj novi dorucak |
|
petra
Viden/a u gymu Joined: 08 Prosinac 2006 Status: Offline Points: 118 |
Post Options
Thanks(0)
|
Moj savrsen dorucak... Zobene malo skuham u vodi (da dobijem kasu), stavim u tanjur, narezem banane i poslazem ih lijepo po povrsini i onda jos na to stavim brusnice. Ajme...kako je to fino. Budim se sa smjeskom :). Preporucujem to svima. To je malo skup sport zbog brusnica koje su oko 70-80kn (kila), ali sta je tu je. Edited by petra |
|
Ive_ri
Post Options
Thanks(0)
|
šime, ja mislim da si nakon takvog dorucka sigurno u elementu cijeli dan
Svaka cast ! |
|
just_a_girl
Viden/a u gymu Joined: 13 Veljaca 2007 Location: Croatia Status: Offline Points: 235 |
Post Options
Thanks(0)
|
ja ne volim tak isprobavat kojekakve kombinacije.. pa zato zobene s jogurtom i to je to..
|
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |