Voce |
Post Reply ![]() |
Page 12> |
Author | ||
tare ![]() Mixa shakeove ![]() ![]() Joined: 28 Prosinac 2006 Location: Bosnia Hercegovina Status: Offline Points: 703 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Posted: 01 Lipanj 2007 at 15:44 |
|
Pozdrav.
Imam nekih nejasnoca oko unosa voca u tijelo.Naime,stalno citam treba jesti puno voca,kad hocete da smrsate ne morate se uopste ogranicavati u vocu,s druge strane u nekim clancima stoji da se voce treba izbjegavati,osim jabuka. Ja sam inace navikao da jedem sezonsko voce,sve iz mog vrta neprskano:)Ponekad pomislim da sam ovisnik o vocu,jer ne prodje doslovno nijedn dan da ne pojedem barem tri vocke ![]() Preporuke?Voce,u kolikoj mjeri,koje voce tacno,kada u toku dana?Koliko je korisno uopste jesti mnogo voca. ![]() |
||
![]() |
||
emilio ![]() Mixa shakeove ![]() ![]() Joined: 12 Prosinac 2006 Location: Sweden Status: Offline Points: 662 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
prije podne ,na prazan stomak,zbog totalnog iskoristavanja fibera kao i vitamina ,nikad poslije jela zbog mogucnosti kvarenja i bolova u stomaku,,dnevna potreba za vocem je negdje oko 400-500 grama...jabuku nikad neguliti,kora je jako korisna,,,,
|
||
![]() |
||
Theia ![]() Pali po spravama ![]() ![]() Joined: 27 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 1648 |
|
Voce obavezno oko 30 min prije jela (zbog gore navedeno). Naime, ako pojedes voce nakon obilnog obroka, ono ce samo istrunuti na vrhu zeluca i nikakve koristi od njega, osim sto ces se napuhati. |
||
![]() |
||
tare ![]() Mixa shakeove ![]() ![]() Joined: 28 Prosinac 2006 Location: Bosnia Hercegovina Status: Offline Points: 703 |
|
Hm...Mislim da je ipak bolje oguliti koru,ako je voce prskano,a takvo je svo iz prodavnica...
Jer dzab ti je sto uneses nezasicenih masnih kiselina,koje su zdrave,kad u isto vrijeme uneses i abecedu otrova na -cid ![]() Te nezasicene masne kiseline mozes probat nadoknadit nekako drugacije.Moje skromno misljenje ![]() |
||
![]() |
||
Theia ![]() Pali po spravama ![]() ![]() Joined: 27 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 1648 |
|
Da, ali svi hranjivi sastojci cu u kori, tako da ako nju ogulis, opet nemas nista.
|
||
![]() |
||
©ime ![]() Viden/a u gymu ![]() ![]() Joined: 23 Studeni 2006 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 285 |
|
dakle, voce se sastoji od ugljikohidrata i vode. ugljikohidrati u vocu su jednim dijelom vlakna i skrob, a drugim dijelom jednostavni seceri. 3 vocke dnevno je idealno. ne treba pretjerati jer organizmu u jednom trenutku nije potrebno toliko energije (secera) koliko bi unosio ako bi jeo puno voca. ja jedem jabuke i narance izmedju glavnih obroka. |
||
![]() |
||
themaja ![]() Viden/a u gymu ![]() ![]() Joined: 06 Sijecanj 2007 Location: Croatia Status: Offline Points: 226 |
|
voce koje je prskano treba oprati u mlakoj vodi. Proizvodaci ipak prilicno paze na vrijeme karence, a to vam je vrijeme koje treba proci od prskanja do trenutka kada je proizvod neopasan za upotrebu. Problem je malo ako kupite jabuku ili nest od neke kumice na placu. Malo koja kumica zna sto je karenca.. pa onda Samo ti papaj voce kao npr lagani meduorok i uzivaj! Toliko si otrova u zivotu do sada vec pojeo da upce nisi pojma imao. Oprana jabuka nece ti nanjeti stetu
|
||
![]() |
||
nobody ![]() Viden/a u gymu ![]() ![]() Joined: 17 Lipanj 2007 Status: Offline Points: 26 |
|
Pitanje: što ako napravim par puta stoj na rukama pa voce vise nebude na vrhu? |
||
![]() |
||
themaja ![]() Viden/a u gymu ![]() ![]() Joined: 06 Sijecanj 2007 Location: Croatia Status: Offline Points: 226 |
|
![]() Edited by themaja |
||
http://sportprehrana.bloger.hr/
|
||
![]() |
||
emilio ![]() Mixa shakeove ![]() ![]() Joined: 12 Prosinac 2006 Location: Sweden Status: Offline Points: 662 |
|
svaka cast mcstro |
||
![]() |
||
nobody ![]() Viden/a u gymu ![]() ![]() Joined: 17 Lipanj 2007 Status: Offline Points: 26 |
|
šta stoj na rukama ili podrigavanje s trulim vocem?
![]() Ne ali fakat,dali i hrana koja se duze probavlja trune po takvom? ![]() |
||
![]() |
||
|
Trune hrana ali ne u zelucu. Truljenje hrane se dogadja u debelom crijevu. Ali ne osvrci se na taj ruzan izraz. Normalno je to. Kad pustis vjetar to je nusprodukt tih bakterijica u nama koje izazivaju "truljenje".. Ono sto je vazno je jesti raznoliko i u manjim obrocima. |
||
http://sportprehrana.bloger.hr/
|
||
![]() |
||
|
Voce se ne jede poslije obroka jer nema smisla. Sigurno si primjetio kako se napuses od voca i podrigujes kao mala |
||
![]() |
||
|
![]() Ok,jedem ja voce i prije obroka (jedem ja stalno voce! ![]() Kuzim ja sve to... Ma daj subota je... |
||
![]() |
||
|
![]() |
||
![]() |
||
ica-beograd ![]() Viden/a u gymu ![]() ![]() Joined: 24 Lipanj 2007 Location: Yugoslavia Status: Offline Points: 30 |
|
Ja sam cula da voce ne treba jesti u popodnevnim satima i uvece...Da li je to tacno? Ja ga recimo jedem za uzinu izmedju dorucka i rucka i oko š7 h...po jedna vocka.
|
||
Koja je razlika izmedju skole i zivota? U skoli dobijete lekciju,a zatim vam daju test. U zivotu dobijete test koji vas nauci lekciji.
|
||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page 12> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |