Povecanje tjelesne mase uz pravilan trening :/ |
Post Reply |
Author | |
ruff_desperado
Cita FAQ Joined: 06 Svibanj 2012 Location: Croatia Status: Offline Points: 1 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 06 Svibanj 2012 at 11:44 |
Poštovanje,
nakon proucavanja topica i ostalih tema na ovom forumu ipak sam odlucio potražiti direktan savjet/pomoc. Uglavnom, pokušati cu dati što više relevantnih podataka pa Vas molim da mi pružite savjet tj. pomoc. Imam 23 godine, 184 centimetra visine i 70 kilograma težine, što je premalo ocito ako još uz to dodam da imam "teške kosti", ovo nije zafrkancija, stvarno sam "skinny". Nekada sam se bavio sportom (od 6 do svoje 18 godine) i tada su poceli problemi sa zdravljem, prvo sam imao par operacija na koljenu a uz to su se nadovezali još neki operativni zahvati. Sada sam student (vec 3 godine) i zadnjih 4-5 godina ne prakticiram nikakvu fizicku aktivnost niti trening, prehrana mi je daleko od idealne a i stil života nije baš na nivou. Pušac sam aktivni vec 5-6 godina i "ovisnik" o kofeinu, imam inace "ubrzan" metabolizam tako ni da "prejedanje" ne pomaže. Nakon što sam obavio pretrage i konzultacije s ljecnikom koji je samo ustvrdio da sam napokon što se tice zdravlja u savršenom redu (izuzev implementacije navlaka na zube, :P) odlucio sam potražiti savjet. Cilj mi je napokon vratiti se u kondiciju i primarno nabaciti tjelesnu težinu koja bi odgovarala mojoj visini, ali to bih htio napraviti što kvalitetnije uz pravilan trening, zato sam i tu došao da potražim savjet. Hvala unaprijed na svim odgovorima, a ako su potrebne još neke informacije samo recite. Ispricavam se zbog "wall of text-a" ali eto pokušao sam dati što više infoa.
|
|
Water walking isn't invented in one day...
|
|
Arter
Cita FAQ Joined: 26 Travanj 2012 Status: Offline Points: 72 |
Post Options
Thanks(0)
|
Poštovanje i dobro došli :D
Prva i najvažnija stvar je ta da trebas poceti primjenjivati lagane tjelesne aktivnosti, trcanje vjezbanje itd. Vazno je poceti primjenjivati prehranu, ali ne svakakvu vec prehranu bogatu proteinima, masnocama (naravno zna se na kakve masti se misli), ugljikohidrate... Vazno je raspodijeliti to sve da bude uravnotezeno. Dalje je vazno da uzimas vitamine, te bih ti preporucio i nekakav preparat za masu, ali javit ce se iskusnijih kolega koji su bolji u tom podrucju. Zivio Vuco... :D
|
|
rena123
Cita FAQ Joined: 28 Lipanj 2013 Status: Offline Points: 1 |
Post Options
Thanks(0)
|
diinnoo
Viden/a u gymu Joined: 02 Srpanj 2012 Status: Offline Points: 143 |
Post Options
Thanks(1)
|
Pocni da brojiš kalorije, prati svoju težinu. Neka proteini budu oko 2 gr/kg. Masti drži na oko 70g ostalo ispuni UH po tvojo želji. Za tracking preporucujem myfitnesspal, ili možeš neki rokovnik.
Što se treninga tice pocni sa ovim full body-em Squat 5x5 Bench Press 5x5 Barbell Row 5x5 Barbell Shrug 3x8 Skullcrusher 3x8 Chins 3x5-8 or Striaght Bar/Incline Curl 3x8 Hyperextention 2x10 Kneeling Cable Crunch 3x10-20 Workout B Squat 5x5 Deadlift 1x5 Standing Press 5x5 Barbell Row 5x5 -10% CGBP 3x8 Straight Bar or Incline Curl 3x8 Kneeling Cable Crunch 3x10-20 izvor http://forum.bodybuilding.com/showthread.php?t=148036063 ako osjetiš da ti je volumen prevelik smanji sa 5X5 na 5X3, mada mislim da bi ti kao pocetniku ovaj volumen baš legao. progoogalj stronglifts pa možeš i po njemu raditi, i dodaj neke dodatne vježbe. i citaj ;) sretno |
|
Onoga trena kada pocneš razmišljati što ceš uraditi ako izgubiš, vec si izgubio.
|
|
Scarpetta
Pali po spravama Joined: 02 Kolovoz 2012 Status: Offline Points: 1819 |
Post Options
Thanks(0)
|
Dobrodošao
Dinooo ti je dao dobre savjete:)) Možeš baciti oko i na ovu stranicu gdje imaš puno razlicitih treninga i programa pa odaberi što ti više odgovara www.fitnessangels.net Pozz |
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |