New Posts New Posts RSS Feed - Pozdrav sima :-)
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Pozdrav sima :-)

 Post Reply Post Reply
Author
Moani View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 18 Rujan 2012
Status: Offline
Points: 1
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Moani Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Pozdrav sima :-)
    Posted: 18 Rujan 2012 at 11:13
Lijepi pozdrav svima.Odlucila sam vam se pridružiti s ciljem promjene prehrane pa mi je svaki vaš savjet bitan i dobrodošao. Zovem se Mateja,imam 26godina i 85kg. Uvijek sam ima +-60kg medjutim u zadnjih 2,5 godine došla sam do 25 kg viška.Gotovo nikada nisam jela dorucak nego sam ujutro samo popila kavu.Jela bi u 12 sati,oko 4 poslijepodne i izmedju 8-9 sati navecer.Nisam vegeterijanka ali meso ne volim i ne paše mi tako da ga jako rijetko jedem..Sva moja prehrana sastojala se uglavnom od ugljikohidrata.Krumpir na 1.mjestu,pa onda tjestenine,riža ,sendvici,pizze.Meso sam pojela u sendvicu,hamburgeru ili špagetima.Samo meso bez priloga ili uz povrce nikada.Prije 8 mjeseci operirala sam stopalo pa je i to pridonjelo mom plusu na vagi.Radim uredski posao i 8 sati provedem sjedeci,ne vježbam i uvijek sve obavljam autom..
Odlucila sam stati na kraj i promjeniti sve.Tjedan dana se pokušavam drugacije hraniti i više kretati.Za pocetak sam izbacila kavu i uvela dorucak.Uglavom su to pahuljice fitness ili neke druge,manja porcija s malomasnim mlijekom.Za rucak sam pojela nešto od navedenog : kuhana basmati riža,juha od povrca i riže,kuhani krumpir i blitva,špinat s oslicem,palenta s jogurtom,sendvic od raženog kruha sa purecom šunkom,zelena tjestenina s kozicam itd...
Svaku vecer idem u šetnju ili neki brzi hod i to od 5-10km.Malo vježbam s bucicama,trakom i na vreci.Imam kod kuce orbitrek ali na njemu nikako ne volim vježbati i zna me još stopalo i koljeno boliti pa mi je hodanje lakše.
Citala sam neke vaše prijedloge i recepte ali u vecini je meso,ono što ne volim.Neke stvari sam promjenila ali trebalo bi toga još.Dala sam vam sada kratki uvid u prehranu pa vas molim za svaki savjet jer i dalje mi se prehrana sastoji uglavnom od ugljikohidrata i ne znam što pojesti za veceru ? Decko mi pije proteine,od optimum nutritiona 100% whey ako sam dobro napisala.Pošto u mojoj prehrani je slabo proteina bi li mogla popiti taj shake za dorucak ili veceru?
Smile
Back to Top
The Phoenix View Drop Down
Fitness freak
Fitness freak
Avatar

Joined: 31 Svibanj 2010
Location: Zagreb
Status: Offline
Points: 4250
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote The Phoenix Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 18 Rujan 2012 at 11:23
Pozdrav,

Za pocetak uvodi promjene postupno i tek kad ih usvojiš idi korak dalje da ti se ne desi da se odjednom odrekneš svega i posustaneš.
Kave se ne trebaš odreci, nemoj ju šeceriti........postoje puno bolje opcije za dorucak, no korak po korak, bitno da si ga uvela za sada.
Hrana ti se i dalje bazira gotovo iskljucivo na ugljikohidratima što je loše, te svakako to trebaš prvo mijenjati. Ako ne voliš meso koristi jaja i mlijecne proizvode (posni sir, ribu,  jogurte itd..... ) jer ako maknemo na stranu sve ostalo vezano za gubitak masti ,  sve stanice su ti gradjene od proteina i treba im isti za njihovu obnovu, prvilan rad i sl tako da je jako loš izbor ne jesti ih.
Možeš koristiti kao dopunu whey,tj u tvom sadašnjem slucaju bilo bi pametno ukoliko nemaš namjeru promjeniti unos proteina iz hrane.
Back to Top
avangarde View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator
Avatar

Joined: 31 Svibanj 2012
Location: Osijek
Status: Offline
Points: 4028
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote avangarde Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 18 Rujan 2012 at 11:45
probaj s prehranom u "zoni" (malo je teze u pocetku naviknut se ali kad udes u stos ide :). Meni je pomogla iznimno. Sto se tice mesa- ukoliko ti ne pase meso, jedi ribu i sve morske blagodati ili soju ili kao sto je Phoenix naveo jaja i mlijecne proizvode (to samo pripazi da biras ipak one s malo mlijecne masti.)
Sretno
Back to Top
The Phoenix View Drop Down
Fitness freak
Fitness freak
Avatar

Joined: 31 Svibanj 2010
Location: Zagreb
Status: Offline
Points: 4250
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote The Phoenix Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 18 Rujan 2012 at 16:19
soja ipak ima manju iskoristivost tako da bi trebala unjeti vece kolicine soje da bi zadovoljila potrebe tako da se nebi trebala osloniti na to kao primarni izvor proteina
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.