Hej evo i mene :) |
Post Reply |
Author | ||
tona844
Cita FAQ Joined: 23 Listopad 2012 Location: Bjelovar Status: Offline Points: 8 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 23 Listopad 2012 at 13:27 |
|
Vec dugo vremena šaram po ovom portalu i istražujem...
Zovem se Antonija. Zašto sam Vam se pridružila? hmmm pa imam nekih odredjenih nedoumica pa pritom i punoo punoo pitanja... Imam 24 godine, visoka 170 cm i 67 kila... htijela bi doci na neku pristojnu kilažu od 58-60 kila. Prije dva mjeseca sam se pocela bavit TRX-om i moram reci da sam oduševljena, stvarno ta spravia cini cudo ljudskom tijelu, no dolazi do problema kad se radi o prehrani... što jesi? kako ju kontrolirati? što unositi u tijelo da imam dovoljno energije za takav tip treninga.... Vidim puno pozitivnih komentara, pa se nadam i ja da cu usvojiti koji savjet :) pozz
|
||
avangarde
Fit moderator Joined: 31 Svibanj 2012 Location: Osijek Status: Offline Points: 4028 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Dobrodosla TRX je odlicna stvar, savjetujem da nastavis s takvim treninzima. Što se tice prehrane ono sto moras paziti je da ti svaki obrok bude lijepo izbalansiran sa svim nutrijentima, da biras zdrave namirnice i da jedes 5 do 6 obroka dnevno. Pogledaj si primjere jelovnika forumasa na https://www.fitness.com.hr/forum/moj-dnevni-tjedni-jelovnik_topic1632_page230.html Izracunaj dnevne potrebe na https://www.fitness.com.hr/fit/kalkulatori/Kalkulator-kalorija.aspx, citaj clanke s foruma, sastavi svoj jelovnik za jedan dan pa posalji ovdje sretno pozz |
||
tona844
Cita FAQ Joined: 23 Listopad 2012 Location: Bjelovar Status: Offline Points: 8 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Hvala ti, puno mi znaci to što imam podršku od vas.... i naravno... bacila sam se na posao :)
Pozdrav
|
||
davor23
The Boss Joined: 12 Svibanj 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 7174 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Dobrodosla Antonija :)
Otkuda si? |
||
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you ... stranger
|
||
tona844
Post Options
Thanks(0)
|
|
Iz Bjelovara
|
||
tona844
Post Options
Thanks(0)
|
|
Hej,
evo od kad sam se logirala pokušavam složiti nekakav jelovikn koji bi mi odgovarao no prema tablici nikako da ga izbalansiram ... pokazuje mi nedostatak proteina i višak uglikohidrata... Pa evo krenimo od pocetka. poslušala sam savjet Avangarde i prvo se pozabavila brojkama pa kaže ovako: BMI index: 23,2 Idealna težina: 62,9 (sada imam 67) odstupanje: 7% BMR: 1498 Jelovnik: npr jucerašnji izgleda odako 7:00 Banana i jogurt 10:00 Tuna, integralni kruh, malo salate i jogurt 13:00 Jabuka 15:30 Pileca krilca dinstana, kuhani krumpir i zelena salata sa cešnjakom, desret: ananas (sveži - ne kompot) 19:00 Banana prije treninga (savjet trenerice) 20:00 Trening 21:30 Malo svježeg sira sa jabukom Kada to sve posložim ispadne mi 1322 kcal... a omjer je proteini - umjesto 169 unjela 91 uh - umjesto 169 unjela 182 masti - umjesto 37 unjela 29 može neki savjet? |
||
The Phoenix
Fitness freak Joined: 31 Svibanj 2010 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4250 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Nisam siguran dal sam shvatio , ali jednostavno povecaj kolicinu odredjene namirnice u obroku.
Npr zadnji obrok koji je malo sira" nek bude više sira. I onako je ovaj slab s obzirom na trening prije. Ubaci nesto uz jabuku tam u 13h jer i onak imas rupu od 10-15:30 bez hrane, pa ak vec imas puno obroka i manje kolicine automatski onda bi trebala nesto pojesti u tom periodu osim jabuke koju ne racunam |
||
tona844
Post Options
Thanks(0)
|
|
Hvala na savjetu... a sad se bacam na reorganizaciju obroka :)
|
||
The Phoenix
Fitness freak Joined: 31 Svibanj 2010 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4250 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Nema na cemu :) Ne trebas puno reorganizirati, samo dodaj gramazu na pojedinu namirnicu u obroku da dostignes ciljane brojke. |
||
tona844
Post Options
Thanks(0)
|
|
ma lagano mi se kontrolirat doma.... problem je što su meni 3 obroka na poslu pa moram vecer prije pripremiti sve za sutradan :) zato trebam planirat koliko cega uzet :)
|
||
Gogo
Viden/a u gymu Joined: 19 Listopad 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 321 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
dobro nam dosla
|
||
uporan sam ,uporan :-)))
|
||
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |