mlijeko |
Post Reply | Page 12> |
Author | |
zbunjena
Viden/a u gymu Joined: 12 Srpanj 2012 Status: Offline Points: 102 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 23 Studeni 2012 at 11:33 |
Zanima me sto mislite o mlijeku prije spavanja ( oko 10)...deblja li ili ja pak zbog kazeina dobar izbor...ili ako nije sto preporucavate?
|
|
baba44
Pali po spravama Joined: 10 Sijecanj 2012 Status: Offline Points: 1118 |
Post Options
Thanks(0)
|
ja stalno pijem mlijeko!
|
|
Slavonka23
Pali po spravama Joined: 24 Veljaca 2012 Location: osijek Status: Offline Points: 1978 |
Post Options
Thanks(0)
|
Mlijeko jako provocira inzulin...a to definitivno nije dobro, pogotovo ne navecer.
|
|
"Prihvati onog tko te voli, pomozi onome kome to treba, oprosti onome tko te povrijedio i zboravi onog tko te napustio.."
|
|
extremefit
Viden/a u gymu Joined: 28 Svibanj 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 272 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ok je ako imas svoju kravu ili kozu u dvoristu :). Ovo kupovno je sr... kao i vecina ostalih proizvoda koja se proizvodi za masu. kad bi se ljudi malo vise educirali i potrudili da nauce vise o stvarima koje unose u sebe, svi bi bili zdraviji i bolje izgledali. Ali za to treba izaci iz komfort zone, a to je vecini nepojmljivo... ;)
|
|
baba44
Pali po spravama Joined: 10 Sijecanj 2012 Status: Offline Points: 1118 |
Post Options
Thanks(0)
|
nažalost,znam kakvo je kupovno mlijeko,ali nemam drugog izbora,tak da ga ja konzumiram
jedino da si kravicu nabavim |
|
zbunjena
Post Options
Thanks(0)
|
Nije mi jasno kako mlijeko provocira inzulin ak je njegov gi 35..?!
Extreme sto ona preporucavas umjesto... |
|
zbunjena
Post Options
Thanks(0)
|
A jogurt...dolazi li on u obzir??
|
|
Slavonka23
Pali po spravama Joined: 24 Veljaca 2012 Location: osijek Status: Offline Points: 1978 |
Post Options
Thanks(0)
|
nema visok glikemijski index, ali ima visok inzulinski index. GI neke namirnice je mjera za brzinu kojom uh iz namirnice ulazi u krvotok, dok je inzulinski index mjera za kolicinu inzulina koji se izluci kao reakcija na unos namirnice. |
|
"Prihvati onog tko te voli, pomozi onome kome to treba, oprosti onome tko te povrijedio i zboravi onog tko te napustio.."
|
|
zbunjena
Post Options
Thanks(0)
|
O:o
Pa prvi put cujem za to...a jogurt ima li ob takav ucinak?? I postoji li kakva tablica i za to da ju proucim? |
|
Slavonka23
Post Options
Thanks(0)
|
http://www.mendosa.com/insulin_index.htm
Edited by Slavonka23 - 23 Studeni 2012 at 14:24 |
|
|
|
Jean
Viden/a u gymu Joined: 26 Srpanj 2012 Location: Zagreb Status: Offline Points: 190 |
Post Options
Thanks(0)
|
ajme gle jogurt :O :O zato se meni tolko jede neke slatko nakon jogurta :O
|
|
a year from now you'll wish you had started TODAY.
|
|
GrannySmith
Viden/a u gymu Joined: 08 Svibanj 2012 Status: Offline Points: 227 |
Post Options
Thanks(0)
|
Alternativa za kravlje mlijeko su bademovo, zobeno, sojino, rižino. Kravlje mlijeko sam smanjila na minimalno ili gotovo izbacila, a u par navrata sam sama napravila ova zamjenska. Bademovo mi je najbolje, zobeno ok, a evo danas prvi put sojino i nije mi baš primamljivo, trebala sam dodati aromu vanilije, gingera ili neku drugu.
|
|
Harder Better Faster Stronger
|
|
GrannySmith
Viden/a u gymu Joined: 08 Svibanj 2012 Status: Offline Points: 227 |
Post Options
Thanks(0)
|
Mlijeko i mlijecni proizvodi imaju niski GI (glikemijski indeks), ali imaju visok II (inzulinski indeks), što znaci da poticu izlucivanje inzulina u krv. |
|
Harder Better Faster Stronger
|
|
Zvonimir Brle
Pali po spravama Joined: 12 Svibanj 2011 Location: Sunja Status: Offline Points: 1018 |
Post Options
Thanks(0)
|
Evo primjera neki lik iz Slavonije , uzeo mlijeko iz tetrapaka znaci kupovno i poslao ga na provjeru kvalitete umjesto svoga domaceg mlijeka. Možete misliti kakav je bio rezultat , KUPOVNO MLIJEKO NE VALJA !!!!
|
|
zbunjena
Post Options
Thanks(0)
|
a dodavanjem cimeta..utjece li to ista na tu inzulinsku reakciju
|
|
Slavonka23
Post Options
Thanks(0)
|
Citala sam da ako se cimet uzima redovito (oko 5g) smanjuje inzulinsku rezistenciju
|
|
|
|
Post Reply | Page 12> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |