što radite kao kardio trening? |
Post Reply | Page 123 4> |
Author | ||
Sasa Rajnovic
Viden/a u gymu Joined: 31 Listopad 2009 Location: Croatia Status: Offline Points: 480 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 07 Studeni 2009 at 01:08 |
|
Evo zanima me što se radi po tom pitanju. Tko što radi kad je vrijeme za kardio?
Pa da pocnem. Najcešce radim VWC protokole. Vjerujem da vecina ne zna o cemu se radi pa da u grubo pojasnim. VWC protokoli su osmišljeni prvenstveno za kettlebell treninge, ali mislim da se donekle mogu imitirati i upotrijebiti bez kettlebella. Vjerovatno je moguce upotrijebiti klasicne bucice, još ako imate priliku koristiti one s fiksnom težinom još bolje jer nece biti toliko nespretne. VWC se uglavnom radi snatch tehnikom, a koristi se i push press. Oboje se može raditi s bucicom, jedino tehniku treba donekle prilagoditi kako ne bi došlo do neželjenih posljedica - ozljeda. š. Određivanje broja ponavljanja koje trebamo odraditi u svakoj seriji (test kadencije) 2. š5:š5 protokol: š5 sekundi rada pa š5 sekundi odmora...i tako 80 serija (vjerovatno ne iz prvog pokušaja ali to je cilj) 3. 36:36 protokol: 36 sekundi rada pa 36 sekundi odmora...i tako 35 serija. 36:36 se radi kad se jednom završi š5:š5 protokol 4. Slijedeci protokoli: nije bitno, jer dok se završe prva dva ima da se vrisne. |
||
www.strongfirst.com.hr
|
||
ThornOfFaith
Fitness freak Joined: 26 Prosinac 2008 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 4875 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Jednom rjecju HIIT - sve to što si opisao.
I hvala na pitanju, radim kardio u svakom mogucem obliku. |
||
Sasa Rajnovic
Viden/a u gymu Joined: 31 Listopad 2009 Location: Croatia Status: Offline Points: 480 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Možeš li malo o HIIT-u? Nešto sam malo cuo i prosurfao o tome, ali cini mi se da te informacije nisu cjelovite. Je li potreban odraditi određen broj ponavljanja i koliko traju itervali? |
||
www.strongfirst.com.hr
|
||
ThornOfFaith
Fitness freak Joined: 26 Prosinac 2008 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 4875 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Upravo to što si naveo u svom prvom postu, ali i sam naziv sve govori - high intensity interval training. HIIT je zapravo sve ono gdje izmjenjuješ visoko intenzivne pokrete sa sporijima uz određene pauze. |
||
davor23
The Boss Joined: 12 Svibanj 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 7174 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Ja odradjujem HIIT trening na boksackoj vreci
A inace kao kardio ubacim biciklu ili setnju. |
||
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you ... stranger
|
||
Gym_girl
Fit moderator Joined: 29 Lipanj 2009 Location: RI Status: Offline Points: 9271 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
maraton na bicikli, s vremena na vrijeme steper, u teretani najcešce orbitrek...
|
||
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."
Nutricionist & Fitness instruktor PN Certified Coach e-mail: [email protected] www.instagram.com/me_better365/ |
||
Kate
Pali po spravama Joined: 12 Lipanj 2009 Status: Offline Points: 1580 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Traka (hodanje/trcanje)
Hodanje(izmjenjivanje brzog i umjerenog tempa) Ples U proljece i ljeto badminton(jedva cekam ) |
||
ivan7os
Viden/a u gymu Joined: 03 Studeni 2009 Status: Offline Points: 34 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
najdraži kardio mi je preko ljeta kada sa legom i ekipom nabacim odbojku na pjesku :) odlican sport!
|
||
*honey*
Viden/a u gymu Joined: 02 Studeni 2009 Status: Offline Points: 17 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Brzo hodanje, trcanje, bicikla, plivanje... svašta nešta
|
||
Sasa Rajnovic
Post Options
Thanks(0)
|
|
Odlicno! Radi se.
@Davor Kakve intervale radiš? Jednak rad i odmor ili drugacije? Radiš li uvijek na isto vrijeme intervala ili ih mijenjaš ovisno o tom danu (razina motivacije i/ili umora)? |
||
www.strongfirst.com.hr
|
||
davor23
The Boss Joined: 12 Svibanj 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 7174 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
imam timer za runde.. pa mi svakih š5sec zvoni.. i onda odradim jedno š0sec seriju, pa opet š5min normalno
|
||
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you ... stranger
|
||
Iluvatar
Fit moderator Joined: 08 Veljaca 2009 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4357 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Cardio?
|
||
jumok80
Viden/a u gymu Joined: 01 Studeni 2009 Status: Offline Points: 106 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Trcim 2km
|
||
Theia
Pali po spravama Joined: 27 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 1648 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Trciš? I to 2 km? Pa jel nije to ipak premalo? |
||
Theia
Pali po spravama Joined: 27 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 1648 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
U teretani sam sat vremena bicikl, steper - skacem s jednog na drugo da mi nedosadi, a kad je lijepo vrijeme 3 kruga po jarunu svaki dan.... Nema ljepšeg od treninga na svježem zraku!
|
||
jumok80
Viden/a u gymu Joined: 01 Studeni 2009 Status: Offline Points: 106 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
a cekaj trcao sam ja prije krug oko jaruna...ipak ja sam u gdoinama....cek dok se vratim
|
||
Post Reply | Page 123 4> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |