Plivanje kao vježbanje i rekreacija |
Post Reply | Page 12> |
Author | |
tare
Mixa shakeove Joined: 28 Prosinac 2006 Location: Bosnia Hercegovina Status: Offline Points: 703 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 07 Svibanj 2007 at 22:21 |
Pozdrav!
Zanima me sta vi licno mislite o plivanju kao vrsti vjezbanja i rekreacije.Mnogo ljudi kaze da je to najzdraviji sport,pri kojem potrosis najvise kalorija,vjezbaj ledjne misice na iznimno dobar nacin i jacas kicmu,dovodeci je pravilan polozaj,ramena,ruke i prsa isto tako,trbusnjaci takodjer...I usput se povecava i plucni kapacitet? Pa sta kazete?Jel ovo sve istina ili pretjerivanje? |
|
Mr G.
Pali po spravama Joined: 29 Studeni 2006 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 1072 |
Post Options
Thanks(0)
|
Plivanje je stvarno izvrstan i jako koristan sport.
Jacas ledjne misice, ramena, trbusne misice, prsa itd.. |
|
fitnessHr
Viden/a u gymu Joined: 21 Ožujak 2007 Location: Croatia Status: Offline Points: 238 |
Post Options
Thanks(0)
|
Plivanje je dobar sport i istina je da plivanjem trosis dosta kalorija ali je to iz razloga sto tijelo trosi dosta energije na odrzavanje tjelesne temperature dok si u bazenu ili moru. Velika prednost plivanja je skladan razvoj svih topoloskih regija tijela ali velika mana je sto vecina ljudi nema mogucnosti provesti tri treninga tjedno na bazenu. To je jedan od razloga sto svi hvale plivanje ali se nitko s njim ne bavi.
|
|
daba
Viden/a u gymu Joined: 06 Sijecanj 2007 Status: Offline Points: 32 |
Post Options
Thanks(0)
|
ja idem barem 3 dana tjedno na plivanje ujutro.i mogu iskreno reci da nisam zasad otkrio ni jednu losu stranu tog oblika vjezbanja.nema bolova u zglobovima,svaki misic ti radi,ovisno naravno o stilu.I tu moram napomenuti da ljudi cesto zanemaruju ledjni stil koji je najzdraviji. Cijeli dan si pun energije. a sto se tice rezultata brzo se javljaju. Jedina problem koji nema veze za sam proces plivanja je vec spomenut . organizacija vremena. Tu imam srece da se organizacija bazena pobrinula da ima termin ujutro od 7 do 8 i kaj je jos bolje jeftiniji je od ostalih.
tko si moze oragnizirat vrijeme vjerujem da nebude pozalio. Kao i kod ostalih oblika vjezbanja pozeljno je imat partnera koji kad ti se i ne ide rano ujutro znojit i vjezbat bude motivator. Ako sam vec nisi dovoljno. |
|
©ime
Viden/a u gymu Joined: 23 Studeni 2006 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 285 |
Post Options
Thanks(0)
|
daba:
a gdje si ti - u zagrebu? |
|
daba
Post Options
Thanks(0)
|
iz velike gorice.Idem na utrine...usput mi je
|
|
petra
Viden/a u gymu Joined: 08 Prosinac 2006 Status: Offline Points: 118 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ima termin od 7-8h? I kolika je guzva tada? Nisu li tada klinci koji treniraju? Hm...mogal bi i ja malo plivanja ubaciti...
|
|
daba
Post Options
Thanks(0)
|
ovako...svaki radni dan ti ima od pol 7 (po novom) do 8.dvije staze(po duzini) su ti rezervirane za ljude koji dodu plivat u tom terminu...kosta š0 novaca a sto se tice guzve.na pocetku ti nece pretstavljati takav problem ali kad dodes malo u formu onda mozda malo i bude.moja preporuka bi ti bila doci u periodu od 7.š0 do 8.ako ti se ne guzva previse |
|
daba
Post Options
Thanks(0)
|
sam da dodam...dosta ekipe ti dodje i onda stoji uz rub bazena.tako da puno puta izgleda veca guzva nego sta je.
|
|
petra
Post Options
Thanks(0)
|
Tko bi rekao da zbilja ima ekipe u 6:30h...Meni je to blizu, ali treba se natjerati da se probudim u to vrijeme i skocim u hladan bazen. A jel znate kakvo je stanje s guzvama i terminima preko dana? cini mi se da je 2 staze malo, jesam u krivu? Edited by petra |
|
daba
Post Options
Thanks(0)
|
ujutro ti budu po 2 staze po duzini.a popone i u svim ostalim terminima po sirini.ali onda kad su po sirini ih bude mali milijun. preko dana ti bude bas ugodno...nema guzve.tako da puno puta i ja puknem popodne na plivanje.sam je š0 kuna razlike ali zato mozes imat puno kvalitetniji trening. ujutro ti uglavnom dolaze isti ljudi koji odplivaju svoje...tu i tamo zaluta neko ali oni najcesce brijem pozale kaj su se dizali tak rano iz kreveta. i bez ti...molim te |
|
petra
Post Options
Thanks(0)
|
Mene uvijek strah da cu uletiti u termine kada klinci imaju treninge i da nece biti mjesta i da ce biti guzva...a onda bi bila nesretna :) OK, nema vise Vi...izletilo mi . Nikad ne znam koliko godina imaju drugi pa mi je glupo nekom od 40tak reci ti, ali dobro... |
|
daba
Post Options
Thanks(0)
|
oprosteno
klinci ti uutro imaju treninge. ali kazem...to nije problem jer uvijek imaju dvije trake po 50 metara za ekipu. probaj,brijem da neces pozalit.pa koliko imas god ak se smije znat...mozda bi ja tebi trebao govorit ti... nikad neznas |
|
kale13
Viden/a u gymu Joined: 26 Lipanj 2007 Location: Croatia Status: Offline Points: 17 |
Post Options
Thanks(0)
|
Slazem se s tobom u tvopm pitannj ja mislim da si u pravu
|
|
kalaica.ivan.jarmina.slavonija
|
|
Johny
Viden/a u gymu Joined: 06 Srpanj 2007 Status: Offline Points: 3 |
Post Options
Thanks(0)
|
evo ja odlucio da cu ove godine svaki dan plivat dok sam na moru (oko mjesec dana sam tamo),pa sto mislite, hoce li se vidjet rezultati ako plivam svaki dan? hvala |
|
©ime
Viden/a u gymu Joined: 23 Studeni 2006 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 285 |
Post Options
Thanks(0)
|
evo ja sam prosli petak otisao plivat na bazen doma sportova, i mislim odlazit redovito, 2-3 puta tjedno cak mi je plivanje postalo veci prioritet od bildanja jos uvijek me bole neki misici ( straznji rameni, tricepsi) - i primijetio sam da sam ocajno los u slobodnom stilu - jedva sam nekih 300-injak metara odpeljao - s pauzama izmedju, dok mi je frend bez beda odplivao 2 kilometra, svaka cast |
|
Post Reply | Page 12> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |