Povecanje mase bez dodataka? |
Post Reply |
Author | |
moodleman
Viden/a u gymu Joined: 11 Kolovoz 2007 Status: Offline Points: 18 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 11 Kolovoz 2007 at 12:24 |
Ovako, bavim se sportom oduvijek, utezi su konstantno pristuni vec nekih 7 godina (23 godine). Uz to redovito trcim i tu i tam odigram nogomet. Imam š85 cm i 80 kg, oblik tijela je najbolji sto moze biti za trenutu masu. Prehrana je minimalno 6 obroka i to kolicinski relativno velikih, ...mlijeko, sir i jaja su mi kao temeljni izvor proteina.
Cilj: povecati masu 5-8 kg u sljedecih š0-š2 mjeseci! Probelmi: - obiteljsko nasljedje, mrsavi preci - ja sam na tu stranu. - meso nije nesto sto preferiram u velikim kolicinama - nikad ne bih zelio uzimati bilo kakave dodatke prehrani Je li moguce realno ostvariti ovaj cilj bez uzimanja kakvih dodataka? Prije tri mjeseca sam odlucio krenuti s povecanjem mase i u tom periodu sam striktno pokusao po GVT principu treninga, a sad i po jednom principu koji je naveden na stranicama Fitness.com ali rezultata nije bilo. Opcenito je u zadnjih 7 godina povecanje mase bilo svega 5 kg! Je li realno moguce ocekivati ostvarenje gore navedenog cilja bez dodataka prehrani? Ako se bas mora nesto uzeti od dodataka, kaj preporucate... al opet da nije pretjerano skupo! Planiranje prehrane mi je ionako i sad dosta zahtjevno... |
|
Mr G.
Pali po spravama Joined: 29 Studeni 2006 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 1072 |
Post Options
Thanks(0)
|
Jedino sto ti treba je whey+glukoza poslije treninga a ostalo mozes 'skrpat' pravilnom prehranom.
Unesi dnevno preko 2g/kg proteina i dobit ces na masi. Smanji kardio trening a ucestalije provodi treninga sa utezima. Znaci vjezbaj 3x tjedno sa utezima i na kraju jednog treninga sa utezima nabaci kardio kojih 30ak minuta laganog intenziteta i to je to sto se tice crobnog (kardio) dijela treninga. Sve je u prehrani i pravilnom izvodjenju vjezbi. |
|
©ime
Viden/a u gymu Joined: 23 Studeni 2006 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 285 |
Post Options
Thanks(0)
|
mislis na svjezi sir?
ne volis jesti pileca/pureca prsa i ribu/tunu? koliko su ti teski utezi? |
|
The Dario
Viden/a u gymu Joined: 04 Rujan 2007 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 40 |
Post Options
Thanks(0)
|
posto meni isto treba mase znaci, moram uzimat whey+glukozu oko 2kg na dan i vjezbat 3x tjedno, ali ja ne prakticiram utege ili koje druge sprave osim ove neke spravice za trbusnjake, da radim ako ili moram na neki drugaciji nacin se koristit proteinima...
š90cm = 80kg - videm mi se rebra a htio bi mal to popunim sto se tice moje prehrane, gutam sve sto stignem Edited by The Dario |
|
Mr G.
Pali po spravama Joined: 29 Studeni 2006 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 1072 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ne uzimas whey i glukozu 2kg na dan, vec prehranom probaj unesti oko 2g/kg proteina -> odnosno oko š60+g proteina dnevno.(jer imas 80kg)
Znaci jedi sve sto ima puno bjelancevina (proteina) ali ni ugljikohidrate nemoj izbjegavat. I ubaci naravno trening sa utezima, jer tako ces se razjacat a i time dobit na masi. |
|
The Dario
Viden/a u gymu Joined: 04 Rujan 2007 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 40 |
Post Options
Thanks(0)
|
kupim si jos neke proteine i drmam po utezima, koliko sam razumio + normalna prehrana
|
|
Mr G.
Post Options
Thanks(0)
|
Da. Prosvrljaj po webu, imas jako puno savjeta. Vidi i ove linkove: https://www.fitness.com.hr/prehrana/nutricionizam/Zdrava-preh rana.aspx https://www.fitness.com.hr/prehrana/planirana-prehrana/Post-w orkout-nutrition.aspx Imas rubriku savjeti -> tamo procitaj sve sto te zanima oko prehrane i treninga. |
|
The Dario
Post Options
Thanks(0)
|
oke thx
|
|
dida
Viden/a u gymu Joined: 04 Studeni 2007 Status: Offline Points: 3 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ja sam u prvoj godini teretane dobio š5 kila,ali sam jeo 6-7 obilnih obroka svaki dan.Mislim da mjesecno mozes natuci nekih kilu i pol do dvije misica,a sve ostalo ti ide u spek pa pripazi. |
|
http://www.glazbeni-oglasnik.com
http://www.kucazelenogcaja.com |
|
Jack
Viden/a u gymu Joined: 06 Studeni 2007 Location: Croatia Status: Offline Points: 1 |
Post Options
Thanks(0)
|
Evo ja bi postavio malo pod pitanje. Muci me isti problem ko i autora teme. Nasljedna mrsavost. E ja imam problem i s tim sto ja nemam pojima o vjezbama proteinima i takvim stvarima. ZAto bi bio vrlo zahvalan kad bi mi neko detaljno objasnio Koju hranu da jedem koliko cesto na dan. Koje vjezbe u koliko serija po koliko komada ( Vjezbe koje mogu radit kod kuce). Thx unaprijed
|
|
Mr G.
Post Options
Thanks(0)
|
Sve ti pise na webu Pregledaj sve kategorije i potrazi ono sta te zanima. |
|
DarkGift
Viden/a u gymu Joined: 23 Travanj 2007 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 33 |
Post Options
Thanks(0)
|
Imas jedan odlican Ebook/Skriptu za po meni jedan od najboljih treninga koji ce te uciniti daleko jaci nego bilo koji trening sa bucicama ili u teretani . Zove se " THE UNDERGROUND GUIDE TO WARRIOR FITNESS" od Ross Enanmait-a ako ti treba poslat cu ti na mail ili ga downloadaj preko torrenata :D |
|
When we lose just about everything we are ready to do anything
|
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |