PROTEINI |
Post Reply | Page 12> |
Author | ||
Keksolino
Cita FAQ Joined: 23 Svibanj 2015 Status: Offline Points: 8 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 29 Lipanj 2015 at 09:51 |
|
Dakle, ne zanima me kako.
Več KADA je najbolje koristiti proteine? Koristim dve doze na dan kada imam treninge i jednu na dane kada nemam treninge. Dakle za dane kada imam trening jednu dozu koristim POSLJE treninga, ali kamo sa prvom? |
||
Mata_Cro
Cita FAQ Joined: 20 Svibanj 2015 Status: Offline Points: 17 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Proteine? Očito je da mislis na prah, jer proteine (meso, jaja, riba, posni sir) trebas konzumirati u svakom obroku. Whey protein konzumiraj obavezno poslije treninga u kombinaciji sa ugljikohidratima visokog glikemijskog indeksa ( grozdjani secer), a po potrebi, whey mozes konzumirat bilo kada tokom dana.
|
||
Keksolino
Cita FAQ Joined: 23 Svibanj 2015 Status: Offline Points: 8 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Mislim na whey, uglavnom jedna doza ide sigurno poslje treninga..
A sada da tu drugu uzmem prije treninga (možda najpametnije) ili bilo kada tokom dana? |
||
Gym_girl
Fit moderator Joined: 29 Lipanj 2009 Location: RI Status: Offline Points: 9271 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Zašto uopće moraš dve doze na dan treninga? Možeš i ne moraš, bolje da imaš što više konkretnih obroka. No ako već hoćeš, mogućnosti su ti velike. Ubaci bilo gdje, od doručka sa npr. zobenima ili drugim žitaricama preko međuobroka u vidu nekog shake-a ili mixa sa jogurtom/svježim sirom i slično, do zamjene za izvor proteina u drugim obrocima....recimo ako nemaš ili ti se ne jedu meso/riba/jaja itd. uz neki ugljikohidatni ili masni prilog ubaci mjericu wheya. Ili pred trening sa nekom voćkom recimo ako ti je duža pauza od prošlog obroka.... A ako imaš volje i mogućnosti možeš si sklepati neke palačinke, muffine, proteinske pločice itd ;)
Edited by Gym_girl - 29 Lipanj 2015 at 11:20 |
||
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."
Nutricionist & Fitness instruktor PN Certified Coach e-mail: [email protected] www.instagram.com/me_better365/ |
||
israela
Viden/a u gymu Joined: 03 Sijecanj 2015 Location: zagreb, croatia Status: Offline Points: 213 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
baš moraju dve biti :) umjesto da uživaš i trpaš domaće što više, ti se odlučiš za whey obrok! nakon treninga je koristan i naravno za ljude koji nemaju novaca da unose toliku količinu mesa jaja ribe ili neki drugi izvor proteina u svakom obroku. ali kao što je gym girl rekla, možeš svašta sa njime da ti bude "ukusniji" , onda ga je najbolje smjestiti ujutro ubaciti u zobene, malo posnog da dobiješ sve moguće aminokiseline a i dodatan kazein će se dugo apsorbirati dok će whey brzo obaviti svoj posao kao što ujutro i treba. ja bih sad nabrajala milion verzija pošto sam gladna ali mjerica wheya sa mlijekom i vodom, posni sir, zobene, zgnječena banana i naribana jabuka, mala žličica cimeta i velika žlica kakaa (ja bi i sjeckani kikiriki stavila) je nešto preodlično. mada bih ja počela radije rokati po mesu i kruhu od jutra, ovo je sasvim brutalna zamjena, pogotovo ako te meso začepi pa se igraj malo sa receptima :D
|
||
Velicanstveni orao na tlu slomio je krila, zato ja sa obje noge odlucih poletit'.
|
||
Mike
Viden/a u gymu Joined: 15 Studeni 2012 Status: Offline Points: 202 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Auu jbt, vi od dorucka radite cijelu nauku. Zobene, whey voda i to je to. Eventualno sa strane neka vocka ili ponekad palacinke od zobenih, wheya i jaja. Za druge komplikacije nemam vremena .
|
||
israela
Viden/a u gymu Joined: 03 Sijecanj 2015 Location: zagreb, croatia Status: Offline Points: 213 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
meni više vremena oduzimaju palačinke od wheya nego pobacat sve u zdijelu i zaliti mlijekom XD a nauka je ta da ako već moram jesti čisto da onda bar bude fino da se gušta u tim zobenima i wheyu :D
|
||
Velicanstveni orao na tlu slomio je krila, zato ja sa obje noge odlucih poletit'.
|
||
ZozoZGB
Cita FAQ Joined: 21 Prosinac 2015 Location: ZGB Status: Offline Points: 1 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Pročito sam negdje da je kao 32g proteina za masu a 27 za defku. Ja sam trenutno na defki tak da pijem 27g i več mi se vide pločice
Edited by ZozoZGB - 21 Prosinac 2015 at 19:10 |
||
samo jako,drukcije nikako
|
||
r4mb0
Viden/a u gymu Joined: 01 Sijecanj 2014 Status: Offline Points: 454 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Kakva je ovo sprdnja? |
||
Gym_girl
Fit moderator Joined: 29 Lipanj 2009 Location: RI Status: Offline Points: 9271 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Zbilja, to sam i ja pomislila za palačinke - kao komplikacija je uz zobene i whey smiksati još pokoju zdravu namirnicu ali napravit palačinke je sekunda posla :D Hehehe...i ja volim pomiješati svašta u taj doručak, ne samo radi okusa već i radi više nutrijenata koje pokupim iz voća, sjemenki, orašastih ili što već stavim kao izvor masti, a bome i bolje sitosti zbog ravnoteže svega u tom obroku....zobene, whey, voda/mlijeko...boringgggg......i brže sam gladna od toga....but that"s me
|
||
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."
Nutricionist & Fitness instruktor PN Certified Coach e-mail: [email protected] www.instagram.com/me_better365/ |
||
Goranchero
Mixa shakeove Joined: 21 Prosinac 2013 Status: Offline Points: 526 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Znanost, bajo moj. Ja sam na rekompoziciji i svaku mjericu provjerim na vagi da ima točno 29,5g protejina. Pločice prvoklasne španjolske. |
||
ninookrizanovic
Cita FAQ Joined: 18 Veljaca 2016 Status: Offline Points: 2 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Mislim da nije potrebno uzimati proteine prije treninga... Uzmi ih poslije treninga i onda obavezno kvalitetan obrok.. Pod kvalitetan obrok smatram obrok s visokim postotkom proteina.. To je recimo to.. Nadam se da sam pomogao..
|
||
ITFighter
Cita FAQ Joined: 19 Studeni 2016 Location: Rijeka Status: Offline Points: 4 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Evo još bolje... kada i koji protein i suplement uzimati uzimati
Što bolji plan i kvallitetniji protein uzimaš- bolji rezultat khm, moji dan otrpilike...
Jutro (doručak mjerica i pol Impact wheya, Myproteina uz tribulus pro i omegu 3 i zobene) Pwm (Impact Whey isolate, dekstroza, L-glutamin i kreatin) Pred spavanje (Tribulus Pro i Micelarni kazein) Naravno pisao sam samo supllemente kroz dan da ne mislite da zivim na tome |
||
Colina
Cita FAQ Joined: 01 Rujan 2020 Location: Zadar Status: Offline Points: 4 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Alooooo Ekipa...ima neko vrijeme da u PWM uz whey i kreatin stavljam med....sto mislite o toj ideji....s tim da je iz ducana, znaci, nema nista posebno ono ala domace i te pizdarije...nego eto, imam ga pa nemoram uzimati dekstrozu.
Zbog prirode posla, radim treninge uglavnom prije posla ( znaci budjenje, dorucak, trening, posao..) pa sam se uvjerio da med nije losa kombinacija. Ima li sto lose u ovoj kombinaciji?
|
||
Tarik6
Cita FAQ Joined: 27 Svibanj 2020 Location: Bihac Status: Offline Points: 20 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Postovanje, PWM moze biti post-workout meal, a moze biti i preworkout meal, naglasi da ti mogu tacnije odgovoriti :)
|
||
Zelis smrsati? Zelis dodati misicnu masu? Zelis dostici svoju top formu, a ne znas kako? Ja ti mogu pomoci.
Tarik Mehtic - Online coach E-Mail: [email protected] Viber: +38762499103 |
||
Colina
Cita FAQ Joined: 01 Rujan 2020 Location: Zadar Status: Offline Points: 4 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
E Tarik....radi se o post workout mealu...jbg na brodu sam pa nemogu imati sve sto mi treba....tako da sam si umislio da dekstrozu zamijenim medom...ima fruktoze u njemu pa zato i pitam....znaci, uz whey i creatin s vodom stavim meda......prije treninga uzmem samo malo wheya s mlijekom...dodje mi ko marenda jer se sat dva prije toga probudim....btw hvala sto si se uopce javio:)
|
||
Post Reply | Page 12> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |