Kralježnica |
Post Reply | Page 12> |
Author | |
anelis
Viden/a u gymu Joined: 30 Listopad 2008 Status: Offline Points: 2 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 30 Listopad 2008 at 12:33 |
imam problema s kralježnicom (kifoza, lordoza i suženje L5) a vec 2 godine se bavim pilatesom. htjela bih ici u teretanu ali sam cula da to nije dobro za moje probleme. dali je to istina i što mi je ciniti?
|
|
fitnessHr
Viden/a u gymu Joined: 21 Ožujak 2007 Location: Croatia Status: Offline Points: 238 |
Post Options
Thanks(0)
|
To sigurno nije istina, a najbolje ti je za savjet pitati lijecnika ortopeda ili fizijatra, i s tim savjetom potraziti dobrog trenera koji ce ti po tome sloziti program i nadzirati te tijekom treninga.
|
|
www.fitness-trening.com
|
|
Vein
Viden/a u gymu Joined: 28 Kolovoz 2008 Location: Croatia Status: Offline Points: 94 |
Post Options
Thanks(0)
|
Plivanje, nema ništa bolje od toga govorim iz vlastitog iskustva.
A što se teretane tice savjetuj se kao što je kolega gore naveo. E jel moš malo objasnit svoj problem nekoužim se baš u te latinske izraze |
|
anelis
Viden/a u gymu Joined: 30 Listopad 2008 Status: Offline Points: 2 |
Post Options
Thanks(0)
|
kifoza - iskrevljena kralježnica u gornjem dijelu - kod lopatica (grba) lordoza - iskrivljena kralježnica u donjem dijelu (udubljenje) tako da mi leđa izgledaju kao slovo S |
|
jedna_luda
Viden/a u gymu Joined: 21 Travanj 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 1 |
Post Options
Thanks(0)
|
ja imam skoliozu i moram nositi aparat...pomaže mi plivanje ljeti i rađenje određenih vježbi kod kuce koje mi je pokazao fizioterapeut....
|
|
Iluvatar
Fit moderator Joined: 08 Veljaca 2009 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4357 |
Post Options
Thanks(0)
|
da.. definitvno postoje određene vježbe u teretani koje ti mogu pomoci, kao i one koje ti mogu odmoci!
imam isto kifozu i lordozu pa znam ;) |
|
dalila
Fitness freak Joined: 15 Srpanj 2007 Location: Croatia Status: Offline Points: 4399 |
Post Options
Thanks(0)
|
Tocno...zavisi dosta i ako pravilno ili nepravilno izvodiš vježbe...
|
|
fitnessHr
Viden/a u gymu Joined: 21 Ožujak 2007 Location: Croatia Status: Offline Points: 238 |
Post Options
Thanks(0)
|
Uvijek kad netko kaže da ima problem s kralježnicom manje više svi mu savjetuju plivanje. To je u pravilu dobar savjet, ali osobno ne poznam niti jednu osobu osim aktivnih plivaca koji idu redovito (2-3 puta tjedno) na plivanje. Razlog tome je što ili nemaju bazen u blizini ili su slobodni termini na bazenima uglavnom ujutro od 6-8 sati. I onda ti ljudi dobiju dojam da ako odu š mjesecno na bazen da ce to rijesiti njihov problem. Zato ako nemate mogucnosti redovito plivati radije se posavjetujte sa fizioterapeutom ili trenerom koji ce vam dati hrpu dobrih vjezbi s kojima cete popraviti svoje stanje, a koje mozete izvoditi doma ili u teretani.
|
|
www.fitness-trening.com
|
|
Marta =)
Viden/a u gymu Joined: 06 Srpanj 2009 Location: Croatia Status: Offline Points: 2 |
Post Options
Thanks(0)
|
pozz ljudi...iman skoliozu...pošto nie velika tila bi kralježnicu šta prie ispravit..iden u bolnicu na neke vježbe..al sad preko ljeta toga više nema..pa onda nezz ocu plivat ocu ic u teretanu...heelp..
|
|
Iluvatar
Fit moderator Joined: 08 Veljaca 2009 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4357 |
Post Options
Thanks(0)
|
ako je samo do skolioze.. onda plivaj.. ali nemopj ni teretanu izbjegavati samo zbog skolioze
|
|
nata
Viden/a u gymu Joined: 31 Ožujak 2009 Status: Offline Points: 14 |
Post Options
Thanks(0)
|
ja nemam urođenih problema, ali nakon saobracajke, citaj prije 4 tjedna totalno sam u komi sa desnom stranom ....vrat, kralježnica, gornji dio, ruke, zglobovi, sad cekam fizikalnu da mi pomognu, bila na moru, sunce moram izbjegavati, plivanje nije pomoglo jer imam strah da negdje ne zapnem...a ak mi fizikalci ne pomognu zvat cu vas sve u pomoc
|
|
Naidalicious
Viden/a u gymu Joined: 17 Kolovoz 2009 Status: Offline Points: 1 |
Post Options
Thanks(0)
|
Mene interesuje nesto vezano konkretno za donji dio ledja. Naime, kad radim trbushne na kosoj klupi, nakon druge serije osjetim bol u donjem dijelu ledja koju svaki put zanemarim. Trebam li mijenjati vjezbu?
|
|
Mr G.
Pali po spravama Joined: 29 Studeni 2006 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 1072 |
Post Options
Thanks(0)
|
Definitivno mjenjati tu vjezbu! Pogotovo ako imas viska kilograma. I uhvati se kardia i ancrobnog treninga pa ako ces stvarno imati potrebu za trbusnima ubaci koju vjezbu - video pojedinih vidi ovdje. |
|
ThornOfFaith
Fitness freak Joined: 26 Prosinac 2008 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 4875 |
Post Options
Thanks(0)
|
Radiš li gornje trbušne, kose ili donje na kosoj klupi? Pod kolikim je kutem nagnuta kosa klupa? Imaš li tih problema dok izvodiš ostale vježbe za leđa i noge? Zagriješ li se dovoljno, tj izvodiš li ih na kraju ili pocetku vježbanja? Može se raditi o sljedecem: - ili imaš slab donji dio leđa pa pri svakom dodatnom opterecenju taj dio nije u stanju podnijeti opterecenje pa se javlja bol - ili izvodiš trbušne na pocetku vježbanja kada nisi dovoljno zagrijan - ili jednostavno pogrešno izvodiš vježbu što bi moglo dovesti do toga da se forsiraju neprirodni položaji za donji dio kralježnice i leđa Edited by ThornOfFaith |
|
Iluvatar
Post Options
Thanks(0)
|
Znam ja u cemu je problem, klasicni trbušni su loši za leđa.
|
|
ThornOfFaith
Fitness freak Joined: 26 Prosinac 2008 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 4875 |
Post Options
Thanks(0)
|
Zna i milan tarot Al ozbiljno, ako se pravilno izvode mogu samo pomoc. |
|
Post Reply | Page 12> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |