D: Dead lift: pravilna izvedba i kako povecati težine |
Post Reply |
Author | |
Sasa Rajnovic
Viden/a u gymu Joined: 31 Listopad 2009 Location: Croatia Status: Offline Points: 480 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 21 Sijecanj 2013 at 18:32 |
Svi komentari na temu: Dead lift: pravilna izvedba i kako povecati težine
U zadnje sam vrijeme baš nabrijan na mrtvo dizanje, pa je ovaj clanak pogodio baš "u sridu" što se mene tice :) |
|
www.strongfirst.com.hr
|
|
Vedran 33
Cita FAQ Joined: 14 Ožujak 2011 Status: Offline Points: 0 |
Post Options
Thanks(0)
|
odlicna vježba!
|
|
keinelust
Cita FAQ Joined: 05 Listopad 2011 Status: Offline Points: 5 |
Post Options
Thanks(0)
|
Odlican clanak, stalno upozoravam ljude uvteretani da ne rade hiperekstenziju ledja prilikom mrtvog dizanja i nikako ne mogu da im dokazem da ce se kad tad povrijediti. Svaka cast za clanak. Nedavno sam citao savjete 5 trenera iz SAD-a koji su na pitanje kada bi svojim vjezbacima mogli da daju samo jednu vjezbu da rade koja bi to bila, svi redom odgovorili: mrtvo dizanje. Vrhunska vjezba, mada je ja volim zaciniti i sa clean i press-om i onda sam pogodio cijelo tijelo samo jednom vjezbom.
|
|
Tancho
Mixa shakeove Joined: 17 Sijecanj 2012 Status: Offline Points: 523 |
Post Options
Thanks(0)
|
Obožavam ovu vježbu,preznojim se ko da sam u sauni tijekom izvodjenja,za sad uspijevam odradit 120kg na 5x5 sistemu,valjda je ok s obzirom da sam pocetnik a i s obzirom na visinu(198cm) pa mi je i putanja kretanja dosta duga...
|
|
Sasa Rajnovic
Viden/a u gymu Joined: 31 Listopad 2009 Location: Croatia Status: Offline Points: 480 |
Post Options
Thanks(0)
|
Cešce je problem fleksija ledja u mrtvom dizanju (zbog loše mobilnosti kukova) nego hiperekstenzija. Hiperekstenzija je moguca jedino ako netko upotrebljava prelaganu kilažu i nije u tenziji koja ukljucuje trbušnjake. Opet, ako nedostaje tenzija u trbušnom zidu, mrtvo postaje opasna vježba, jer bez toga ce lakše doci i do fleksije zbog slabije stabilnosti kralješnice ;)
|
|
www.strongfirst.com.hr
|
|
KateTheGreat
Cita FAQ Joined: 09 Studeni 2012 Status: Offline Points: 1 |
Post Options
Thanks(0)
|
Moj komentar je vezan uz pogled i glavu. Treba gledati nekoliko metara ispred sebe, tj vrat bi tebao biti u neutralnom položaju. Tek kad se pocnemo uspravljati i pogled ide lagano prema gore.
Kod lockouta je bitno da se ne udje u hiperkstenziju, ali je bitno napraviti lock out, tj kukovi malo prema naprijed i glutovi stisnuti.
I naravno disanje. Udahnuti, stnisnuti cijeli trub da bi se stabilizirao i krenuti prema gore.
|
|
ThornOfFaith
Fitness freak Joined: 26 Prosinac 2008 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 4875 |
Post Options
Thanks(0)
|
ako radiš clean kao clean (dakle s poda) vec si odradio mrtvo u tom pokretu. a druga stvar, koji to treneri iz SAD-a? po meni bi to bio cucanj, kompletniji je nego mrtvo i kud i kamo složeniji tehnicki i zahtjevniji što se tice opce tjelesne spreme. |
|
keinelust
Cita FAQ Joined: 05 Listopad 2011 Status: Offline Points: 5 |
Post Options
Thanks(0)
|
Pa to i govorim radim clean i press sa poda i u tome je vec i mrtvo dizanje. Naci cu koji treneri pa lijepim njigova imena. Samo ih nemog povrijediti, imaju ljudi pravo na misljenje:-)
|
|
rioso
Viden/a u gymu Joined: 15 Sijecanj 2013 Location: Osijek od 1982. Status: Offline Points: 386 |
Post Options
Thanks(0)
|
Imate kakve dobre savjete za Sumo deadlift?
|
|
ThornOfFaith
Fitness freak Joined: 26 Prosinac 2008 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 4875 |
Post Options
Thanks(0)
|
koji dio ti šteka na sumo izvedbi? |
|
rioso
Viden/a u gymu Joined: 15 Sijecanj 2013 Location: Osijek od 1982. Status: Offline Points: 386 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ponekad nakon njega osjetim lumbalni dio kralješnice. Diskretno ali znam da je tu ,samim time i da nešto nisam dobro radio ,pa ako imate negdje dobar opis pravilne tehnike, poneki savjet, cijenio bih. Radim ga s težinama za curice ali pogadja baš gdje bih htio pa bih rado cuo o dobroj tehnici jer moja vjerovatno nevalja.
Hvala!!! |
|
Amiketa
Cita FAQ Joined: 08 Srpanj 2010 Status: Offline Points: 54 |
Post Options
Thanks(0)
|
Dead Lift je odlicna vježba za popravljanje problema vezanim uz kralješnicu. Idealna je za popravak mobilnosti kukova.
@rioso..stavi video kako radiš mrtvo dizanje pa ce ljudima biti puno lakše dati savjet
|
|
Centar za promicanje zdravlja Miketa
http://www.centar-miketa.hr |
|
ThornOfFaith
Post Options
Thanks(0)
|
hm dosta je teško ovako napamet govorit šta valja a šta ne, najbolje snimi kako se izvodiš i stavi da vidimo, iako šta god da radiš i osjetiš lumbalni dio sigurno nešto krivo radiš. |
|
rioso
Post Options
Thanks(0)
|
Jel, da snimim pa da otvorite sekciju ?šaljivi kucni video? ?
Šala! Imam jednog iskusnjaru za live savjetovanje, ako ne upali snimim pa dodjem na recenziju. Hvala!! |
|
KateTheGreat
Cita FAQ Joined: 09 Studeni 2012 Status: Offline Points: 1 |
Post Options
Thanks(0)
|
Snimanje je najbolje za uvidjet greske i onda ih ispravljati. Cak kad i samo ti pogledas video odmah vidis bolje kako to izgleda, sto ne mora biti u skladu s onime kako se osjecas i mislis da izgleda ;)
|
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |