Riblje ulje |
Post Reply |
Author | |
Mr G.
Pali po spravama Joined: 29 Studeni 2006 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 1072 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 27 Prosinac 2006 at 21:45 |
Zasto ljudi piju riblje ulje putem kapsula ?
Nije mi jasno zasto unose to ulje, vjerujem da je to 'dobra masnoca'. To smatram opravdanim jedino ako se striktno drze nekakve dijete pa im je unos masnoca strogo ogranicen pa onda unose to riblje ulje. |
|
caba
Viden/a u gymu Joined: 24 Studeni 2006 Location: Bosnia Hercegovina Status: Offline Points: 299 |
Post Options
Thanks(0)
|
Riblje ulje je koje bogato EPA/DHA... EPA (EIKOZAPENTcNSKA m.k., peterostruko nezasicena m.k. sa 20 C atoma koja se nalazi u ribama hladnih mora i morskoj hrani, visi omjer EPA:DHA) DHA (DOKOZAHEKScNSKA m. kiselina, sesterostruko nezasicena m.k. sa 22 C atoma) koja se nalazi u algama, morskom raslinju (visi omjer DHA:EPA). |
|
Mozda ti jesi jaci ali ja sam ludji
|
|
Slyster12
Viden/a u gymu Joined: 28 Studeni 2006 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 93 |
Post Options
Thanks(0)
|
Suprotno uvrijezenom misljenju ali masnoce i kolesterol su prijeko potrebni za normalnu funkciju ljudskog organizma.
|
|
caba
Viden/a u gymu Joined: 24 Studeni 2006 Location: Bosnia Hercegovina Status: Offline Points: 299 |
Post Options
Thanks(0)
|
Normalno da su masnoce potrebne ali imamo dobre i lose. a za kolesterol nisam znao. cemu kolesterol sluzi ,probaj objasniti? |
|
|
|
Zoki
Fit moderator Joined: 19 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 5840 |
Post Options
Thanks(0)
|
Fitness oprema i dodaci prehrani na : Fitness.com.hr WebShop-u - Proteini
|
|
caba
Post Options
Thanks(0)
|
Znaci sve se bazira na losim i dobrim.Tks...
Edited by caba |
|
|
|
Slyster12
Viden/a u gymu Joined: 28 Studeni 2006 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 93 |
Post Options
Thanks(0)
|
Gle.Nema dobrih i losih masnoca.
Postoji samo dobra i losa ravnoteza izmedju njih. A kolesterol je osnovni gradivni element stanicnih membrana i hormona. Bez kolesterola nema zivota. |
|
caba
Post Options
Thanks(0)
|
Ono o cemu treba voditi racuna u prehrani nije kolicina kolesterola u namirnicama vec zasicenih masnih kiselina u njima. Na ovo sam mislo. Nisam previse potkovan znanjem sto se tice ove teme. svejedno tks.
|
|
|
|
emilio
Mixa shakeove Joined: 12 Prosinac 2006 Location: Sweden Status: Offline Points: 662 |
Post Options
Thanks(0)
|
N
Edited by emilio |
|
icetea
Viden/a u gymu Joined: 10 Sijecanj 2007 Status: Offline Points: 12 |
Post Options
Thanks(0)
|
Omega 3-sadrze i sjemenke lana (ima ih cak i zakupiti u dm-u). Ulje sjemenka lana u organizmu se isto razlaze i na EPH I DHA hmasne kiseline, ali kofein to sprjecava, pa treba paziti. I jedno pitanje; zar se omega 6 ne razlaze sama na omegu 3?
|
|
emilio
Mixa shakeove Joined: 12 Prosinac 2006 Location: Sweden Status: Offline Points: 662 |
Post Options
Thanks(0)
|
N
Edited by emilio |
|
icetea
Viden/a u gymu Joined: 10 Sijecanj 2007 Status: Offline Points: 12 |
Post Options
Thanks(0)
|
Glupo pitanje jel da,.. ali morala sam pitati.. Svi o tim m.kiselinama govore odvojeno.. pukne me i kad vidim na proizvodu da sadrzi omega 6.. a ovaj omega 3.. kupite oba, trebaju vam ...
|
|
dalila
Fitness freak Joined: 15 Srpanj 2007 Location: Croatia Status: Offline Points: 4399 |
Post Options
Thanks(0)
|
Evo...mene zanima kako , ako pijete omega -3, ja sam to tek odnedavno pocela piti.... vidim da ima tema na to...pa da se nadovezem;)
|
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |