Pisala sam već o načinima na koje jedem posni sir koji je, budimo realni, baš jako dosadan! Srećom, upravo zbog tog dosadnog okusa, može ga se miješati sa svime i svačime pa se tim malim eksperimentima dobiju super kombinacije u kojima na kraju - uživam. A što je ljepše kad je prehrana u pitanju od toga da unosite kvalitetne i proteinima vrijedne obroke, a pritom su još i fini!?
Danas sam tražila neku fotku u kompu i slučajno naletjela na jedan recept koji sam neko vrijeme radila, pa - zaboravila.
Posni sir s jabukama i bademima
Fino je, slatko i spremno za konzumaciju u 5 minuta.
Treba vam:
- 200 grama posnog sira (ili koliko već planirate pojesti)
- 1 jabuka, oguljena
- 10 badema, nasjeckanih na što sitnije
- par badema, cijelih
- cimet
- stevija, po želji
Posni sir istresete u posudu. Oguljenu jabuku narežite na manje kockice pa ubacite u posni. Isjeckane bademe također ubacite u posni. Po želji dodajte malo stevije. Sve dobro izmiješajte. Po vrhu pospite cimet i cijelim bademima. Cimet jako volim, pa ne štedim na njemu nikad. Od viška cimeta glava ne boli!
Ako imate vremena, smjesu ostavite malo u hladnjaku, da jabuke otpuste tekućinu i sljube se s posnim, a da bademi malo omekšaju. Ova kombinacija je meni često bila za doručak ili za međuobrok.
Probajte pa javite dojmove.
Objavljeno 27.04.2015.