D: Unos proteina: koliko proteina biste trebali konzumirati i što istr |
Post Reply |
Author | |
avangarde
Fit moderator Joined: 31 Svibanj 2012 Location: Osijek Status: Offline Points: 4028 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 19 Rujan 2012 at 15:26 |
Svi komentari na temu: Unos proteina: koliko proteina biste trebali konzumirati i što istraživanja zbilja pokazuju?
izvrstan clanak. Mozeš li mi reci Tvoje stajalište o proteinu konoplje? Naime, koristim protein sirutke, ali bi sad probala i konopolju |
|
extremefit
Viden/a u gymu Joined: 28 Svibanj 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 272 |
Post Options
Thanks(0)
|
Konoplja je cudo, samo kod nas jos uvijek malo preskupa.
|
|
avangarde
Fit moderator Joined: 31 Svibanj 2012 Location: Osijek Status: Offline Points: 4028 |
Post Options
Thanks(0)
|
nasla sam za 150 kn pola kg u bio&bio. to mogu mjesati s proteinom delight?
|
|
extremefit
Viden/a u gymu Joined: 28 Svibanj 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 272 |
Post Options
Thanks(0)
|
Negdje sam vidio na netu da neko prodaje al nemogu se sjetit gdje. Bilo je dosta jeftinije. Mozes mjesat al neznam kakav ce ti bit okus :)
|
|
avangarde
Post Options
Thanks(0)
|
ma pusti okus, da o tome vodim brigu jela bi junk :D Budem pronjuskala. Thnx
|
|
Mr G.
Pali po spravama Joined: 29 Studeni 2006 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 1072 |
Post Options
Thanks(0)
|
@ avangarde - protein jestive konoplje možeš naruciti ovdje: https://www.fitness.com.hr/shop/dodaci-prehrani/BIO-hrana/Proteinski-prah-jestive-konoplje.aspx
|
|
avangarde
Post Options
Thanks(0)
|
@ Mr G. to je taj sto sam vidjela ;) budem oprobala..kaze da povecava i sexualnu zelju pa vrijedi probat ;) thnx
|
|
Frogy
Cita FAQ Joined: 07 Svibanj 2012 Status: Offline Points: 2 |
Post Options
Thanks(0)
|
bolje kupujte neocišcene sjemenke konoplje pa ih meljite i mješajte u shakove...isto proteina a puuuno jeftinije.....imate ih za kupiti...sad ovo smiješno zvuci u ZOO centrima kao hrana pticama...20 kn/kg sjemenki konoplja nego preko posrednika koji mlati dobre pare na vama...
|
|
avangarde
Post Options
Thanks(0)
|
ajde de, u Zoo centru :D jucer sam kupila ovaj..okus je dosta loš, malo mi vuce na neku zemlju.. onda budem probala ovo. thnx
|
|
Frogy
Cita FAQ Joined: 07 Svibanj 2012 Status: Offline Points: 2 |
Post Options
Thanks(0)
|
da u ZOO centrima...jer sjemenke konoplje se prodaju kao hrana pticama..a ljudi su neinformirani koliko je to zapravo za ljude zdravo....stoga je tamo jeftinije nego preko neta narucivati od posrednika koji znaju što prodaju i dižu cijene u nebesa....ali mislim da je puno bolje kupiti 1 kg za 20 kn nego za 400 g 150 kn...ali ocito da svaka roba ima svoga kupca...
|
|
avangarde
Post Options
Thanks(0)
|
eto sad sam i ja malo pametnija zbog tvoje korisne informacije :) zato nam i služe ovake stranice, da izmjenjujemo iskustva i znanja..pozz
|
|
The Phoenix
Fitness freak Joined: 31 Svibanj 2010 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4250 |
Post Options
Thanks(0)
|
Kaj ti nije bad uzimat iz zoo ducana sjemenje kad ne znaš porijeklo sjemena, kontaminaciju, gdje i koliko je bilo skladišteno itd. Ipak je to vrlo riskantno jer ipak se sigurno to sjeme nema kontrolu skladištenja i svega ostalo pošto je za životinjsku upotrebu?
Inace i nije konopljino sjeme idealno kao izvor proteina, to bi bio 50% protein u idealnom slucaju , a previše je vlakana i neprobavljive celuloze u njemu , pa je i apsorpcija malo otežana. I iako ima svih 10 esencijalnih amino kis prilicno je siromašan valinom, isoleucinom , lysinom i tryptophanom, tak da bi ja rekao opet pretjerivanje u marketingu prije svega. Naravno da je to dobra namirnica bogata "dobrim" mastima i omjerom istih i fenomenalan izvor vlakana i ostalih tvari, ali gledati ga kao superioran izvor proteina je marketing i netocno i ja bih ga uzimao radi drugih stvari , a nebih se na njega oslanjao kao izvor proteina. Mix graha i riže ima bolji aminokiselinski provil i iskoristivost ukoliko vec želimo preoteine biljnog porijekla Edited by The Phoenix - 21 Rujan 2012 at 14:54 |
|
GOSPODIN B.
Viden/a u gymu Joined: 29 Lipanj 2011 Status: Offline Points: 123 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ja cu ispi*dit od previše informacija, majke mi. Sad radim opet 60 dana po svom, zanima me koliko se poznajem nakon svih ovih godina
|
|
U shumarku skrivenom, medvjeda je malih dom...
|
|
Narcis
Cita FAQ Joined: 19 Rujan 2012 Status: Offline Points: 0 |
Post Options
Thanks(0)
|
hahahaah
|
|
avangarde
Post Options
Thanks(0)
|
ja se vec uplasila di si a on traži sam sebe Edited by avangarde - 26 Rujan 2012 at 14:43 |
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |