D: Ukusno i zdravo: Pašteta od pilecih jetrica |
Post Reply | Page 12> |
Author | |
SMAJLICA
Viden/a u gymu Joined: 07 Rujan 2010 Status: Offline Points: 291 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 18 Lipanj 2012 at 14:41 |
Svi komentari na temu: Ukusno i zdravo: Pašteta od pilecih jetrica
Prosvijetlite me...Di god dodjem, upozoravaju da je izvor loseg kolesterola, te licno smatram da je prosto NEMOGUCE ocistit od svih zilica, masnoce..U dijeti jetrica dobar izbor??? Uistinu? |
|
jokemass
Cita FAQ Joined: 18 Lipanj 2012 Status: Offline Points: 0 |
Post Options
Thanks(0)
|
koja debuloza...zdravo....poznavajuci prehranu i dodatke prehrani tovilica u uzgoju i fiziololku funkciju jetre za predpostavit da vecina hormona koja se daje piletini u ovu se nalazi u jetri pošto je ona filter i vjerovatno zbog ubrzana rasta djelom pogodena masnom distrofijom.uzevši u obzir da su steroidi sastavom iz holesterola ta vaša delicija je sve al nikako zdrava...uz ionako veliku kolicinu zasicenih lipida,dodatak žumanjca obilnog kolesterolom i sama majoneza ni blizu na spada u "poželjnu hranu"....daleko miljama od zdravo
|
|
SMAJLICA
Post Options
Thanks(0)
|
Potpuno se slažem..Još mi samo za kraj recite kako je majoneza zdrava, jer je od jaja...heheheheee
|
|
Marius
Cita FAQ Joined: 14 Svibanj 2012 Status: Offline Points: 58 |
Post Options
Thanks(0)
|
@ Jokemass - slazem se sa time sto si rekao. No tako mozemo ici unedogled oko hrane. Mislis li stvarno da posni sir kojeg svi toliko hvale kao zdravog dolazi sa farme bake Branke koja je hrani bez tova , hormona rasta itd? Mlijecni proizvodi i mlijeko takoder obiluju gomilom hormona, antibiotika itd. Pileca prsa su ista stvar. Ljudi misle da ako kupe u Konzumu ili gdje god, i pise 100% hrvatsko ili sto god da je to onda domace. Nazalost, zivimo u takvom dobu, globalnog konzumerizma i ukoliko nije Vam vasa baka osobno dala svog pilica, sir ili mlijeko, zaboravite na to da nije tretirano na neki nacin.
Nadalje, kolesterol koji unosimo putem prehrane kod 95 % ljudi nece utjecati na promjenu razine loseg kolesterola (LDL). Kolesterol koji mi imamo (govorim o povisenom LDL-u) nije nastao od 2 obroka majoneze ili 2 zumanjka vec losih prehrambenih navika koje imamo godinama.
Jetrica, svinjska, teleca, pileca takoder su kvalitetan izvor zeljeza.
Sto se tice zumanjka iz jaja, vecina vitamina, minerala se nalaze u žumanjku. To fanaticno bacanje zumanjka iz apsolutno svakog jajeta je apsurdno. Razumijem da ako jedete 10 jaja u jednom obroku, ali iskreno koliko ljudi na site-u ovdje toliko unosi u jednom obroku? Bacanje zumanjka iz 4 jaja narocito ako imas pravilno slozenu prehranu ne utjece na ama bas nista, i ima vise beneficija nego negativnih posljedica.
Poanta price je da ako zivis zdrav zivot (govorim o aktivnom zivotu sa kvalitetnom prehranom) da pasteta od pilecih jetrica u kojoj ima 2 zlice majoneze i senfa i zamislite, cak 2 tvrdo kuhana jaja a to sve necete pojest u jednom obroku i jest svaki dan samo to 365 dana u godini, vec mozda 1 dnevno kao neki meduobrok, nece nista uciniti lose po pitanju Vaseg zdravlja.
|
|
Mr G.
Pali po spravama Joined: 29 Studeni 2006 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 1072 |
Post Options
Thanks(0)
|
Sad smo odjedanput svi ustali na noge kao da nikad nikad u zivotu nismo jeli majonezu koja nas sad toliko bode u oci. :)
|
|
SMAJLICA
Post Options
Thanks(0)
|
Mr G., to govori u svoje ime. Ja majonezu ne konzumiram. Samo sam rekla svoje mišljenje, iza kojeg i dalje stojim. Samo vi navalite na jetricu i uživajte. Ko voli, nek' izvoli!
|
|
aza
Cita FAQ Joined: 09 Listopad 2009 Status: Offline Points: 3 |
Post Options
Thanks(0)
|
Smajlica "licno si gurni u dupe...
|
|
SMAJLICA
Post Options
Thanks(0)
|
Bravo za tvoju kulturu! Impresionirana sam. Necu da se raspravljam ZATO ŠTO SAM NAPISALA SVOJE MIŠLJENJE O *UCKIN' BLOGU! A ti si nabijaj u dupe što god želiš!
|
|
The Phoenix
Fitness freak Joined: 31 Svibanj 2010 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4250 |
Post Options
Thanks(0)
|
Slažem se da je to vrlo ukusan, a i zdrav obrok.........za one koji žele picajzlit pa ne mazat ju na kruh ovo je savršen P+M obrok ako se recimo drzimo tako poslozene prehrane.Uzmi paradajz , zelene salate i luka uz to, zacini po želji paprom tu paštetu , vilicu u ruke i deri......... u svako doba dana bi to pojeo kao P+ M obrok
|
|
Mr G.
Pali po spravama Joined: 29 Studeni 2006 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 1072 |
Post Options
Thanks(0)
|
@ Aza - ovakvom izrazanju ovdje nije mjesto stoga ako imas ista za reci onda reci na pristojan nacin...
@Smajlica - priznajem tvoje misljenje i samo sam iznio svoje :) |
|
SMAJLICA
Post Options
Thanks(0)
|
Mr G., stvar je individualna, zapravo...Kome ne smeta, evo iznad Phoenix-ovo strucnije mišljenje. Ja sam samo rekla kako stvar stoji gledano iz mog ugla, što sam na kraju i naglasila. Zapravo, meni inzulin lako podivlja od jetrice (ni sama ne znam zašto) i ne odgovara mi organizmu..to je sve. Pozdrav!
|
|
GrannySmith
Viden/a u gymu Joined: 08 Svibanj 2012 Status: Offline Points: 227 |
Post Options
Thanks(0)
|
@Smajlica: Jetra su spremište glikogena, a glikogen je polisaharid glukoze na što inzulin reagira, kako ti kažeš podivlja.
Ako nekog zanima nutritivna vrijednost pilecih jetrica (100g), sljedece su:
135 kcal; 2.6g UH; 4.0g M; 22.1g P
što svakako nije loše
|
|
SMAJLICA
Post Options
Thanks(0)
|
Pa da :)))) Hvala puno, GrannySmith! Šteta, jer je uistinu visokoproteinska namirnica i dobro bi mi došla..:)
|
|
GrannySmith
Viden/a u gymu Joined: 08 Svibanj 2012 Status: Offline Points: 227 |
Post Options
Thanks(0)
|
Nema na cemu, zato smo ovdje da razmjenjujemo korisne informacije. Nemoj tugovati za jetricama kad ti škode, ima puno drugih visokokvalitetnih izvora proteina. Pozz :)
|
|
iver
Mixa shakeove Joined: 22 Svibanj 2012 Status: Offline Points: 631 |
Post Options
Thanks(0)
|
Zanimljivo je procjenjivati zdravstvenu vrijednost jetre bilo koje industrijski uzgojene životinje, koja u par mjeseci mora x puta uvecati svoju težinu, sa svim dozvoljenim(upitno zdravim) dodacima prehrani i lijekovima. Ne znam zašto se misli da je sve u proteinima, mastima, uglj...vitaminima, itd, ali cu se suzdržati da me gymgirl ne bi tjerala na overkill u pisanju :)) . Ako se dobro sjecam, u pilecim jetricama je koncentracija nekih toksina 40puta veca nego u mesu, a razlog za to je nadam se svima jasan. Kako nismo svi isti, neka svatko procijeni za sebe koliko mu/joj je to zdravo. U svakom slucaju, i jetrica i jaja od piceka iz necijeg dvorišta cu i ja rado pojesti, pa i ovu ukusnu paštetu probati.
|
|
The Phoenix
Fitness freak Joined: 31 Svibanj 2010 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4250 |
Post Options
Thanks(0)
|
Hmmm..........nebih se složio s ovim obrazloženjem za inzulin, koji se nebi smio dizati od jetra. Sama si napisala koliko UH ima na 100g jetra, misliš li da tih 2 g UH može izazvati "divljanje" inzulina? BTW SMilica, od kud znaš da ti jetra dignu inz? mjeriš inzulin poslje konzumacije istih? |
|
Post Reply | Page 12> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |