Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu
Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:
Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)
Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!
Ekskluzivna ponuda
Iskoristi priliku za 50% popusta na Fitness kuharicu s 50 zdravih recepata za sve obroke u danu. Ograničena količina i broj dana!
Životinjske iznutrice prema svojoj nutritivnoj vrijednosti i sastavu dostojne su svakog jelovnika, posebno ako se u obzir uzme njihova prihvatljiva cijena. Odlikuje ih visoki sadržaj vitamina B-skupine, a u kombinaciji s različitim začinima mogu biti izvanredan obrok.
Već na spomen riječi iznutrica, mnogi će odmahnuti rukom i napraviti izraz gađenja. Ti dijelovi životinje rjeđe su dio kulinarskih jelovnika iako se njihov okus može znatno unaprijediti dodavanjem začina i u kombinaciji s drugim okusima.
Pileća jetra, primjerice, mogu biti slastan obrok kojeg će neki smatrati čak i neodoljivim. Ova se vrsta mesa odlikuje visokim sadržajem vitamina B-skupine, posebno vitamina B12 koji se stvara isključivo i životinjskoj stanici. Bogata je mineralima željezom i cinkom, te je izvrsni izvor proteina.
Sastojci:
- 500 gr pilećih jetrica
- 2 manja luka
- 2 tvrdo kuhana jaja
- 2 krastavca
- malo zelenog papra
- 1 peperoncino ili chili praha
- malo majoneze
- malo senfa
- malo konjaka
Priprema:
Na maslinovu ulju i maslacu sparite sitno isjeckani luk. Dodajte nasjeckanu pileću jetricu (pazite da očistite jetricu od žilica).
Dinstajte desetak minuta dodajući malo soli, usitnjeni peperoncino i pet, šest zrna zelenog papra, dok sva tekućina ne ispari.
Ohladite pa štapnim mikserom usitnite smjesu od pilećih dinstanih jetrica, 2 tvrdo kuhana jaja, 2 krastavca, majoneze i senfa, a po želji dodajte i jedan češanj češnjaka i peršina. Možda će pašteta biti pregusta pa je razrijedite sa malo konjaka, a može i žlica vode. Po vrhu pospite sa još kojim zrnom zelenog papra, ugrijte kruh i uživajte.
U slast!
Ostale recepte gastrodive pogledajte ovdje.
Izvor: gastrodiva.bloger.hr
Objavljeno 18.06.2012.