
Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu
Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:
Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)
Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!
Ekskluzivna ponuda
Komarča (lat. Sparus aurata), pripada obitelji ljuskavki (Sparidae). Naziv komarča nije jedinstven za čitavu hrvatsku obalu Jadrana. U upotrebi je čak tridesetak imena, od kojih su češće upotrebljavani: orada, podlanica, dinigla, lovrata, ovrata, zlatva, sekulica, štrigavica i dr.
Ja sam za večeru spremala baš ovu ribu. Idealno je jelo ako pozovete prijatelje na večeru, pripremite je par sati prije i stavite u frižider, povrće očistite, stavite u vodu da bude svježe i praktički imate sve spremno. Prije toga pripremite bruschette, svježi sir sa origanom za hladno predjelo te ovo kao glavno jelo.
Sastojci:
- 4 komarče (za svaku osobu po jedna)
- 1 kg krumpira
- 2 dcl bijelog vina
- 2 mrkve
- 2 luka
- 1 poriluk
- dosta češnjaka
- dosta peršina
Priprema:
Komarče očistite, posolite, popaprite te u sredinu gdje je bio drob (želudac, crijeva) utiskajte sitno nasjeckanog češnjaka i peršina, zalijte sa maslinovim uljem i stavite u frižider. Očistite krumpir, izrežite na fete, mrkvu na okrugle fetice ili deblje štapiće, poriluk na kolutiće, luk na manje dijelove, nasjeckajte 6-7 češanja češnjaka i dosta peršina.
Sve posolite, popaprite, zalijte sa pola decilitra maslinova ulja, dva decilitra vina te dva decilitra vode pa sve ubacite u tepsiju za pečenje. Na vrh stavite komarče, prekrijte ih alu folijom i pecite 40 min. na 180 C. Tada komarče lagano okrenite, pažljivo promiješajte krumpire i povrće te pecite još petnaestak minuta bez pokrivanja.
Odmah poslužite, svakome stavite na svoj tanjur jer bude toliko ukusno da prijeti opasnost od tuče i skandala za posljednje komadiće ove prave dalmatinske večere. Naravno, za potpuni gušt obvezno zalijevajte sa kakvim dobrim vinom. U slast svima!
Ostale recepte gastrodive pogledajte ovdje.
Izvor: gastrodiva.bloger.hr
Objavljeno 04.07.2012.