Lagani ručak: Špageti s kozicama na crveno

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Ovaj recept je idealan lagani ljetni ručak, brzo je gotovo i jako je ukusno. Ukoliko više volite škampe, škampi sa manistrom su isto tako varijanta ovog jela. Obično se manistre i rižoti rade na dva klasična načina, na bijelo sa vrhnjem i na crveno sa rajčicama i koncentratom.

Ako imate priliku da kupite svježe kozice, kupite ih više, očistite i zamrznite. Od njihovih oklopa napravite temeljac - zgnječite ih te stavite kuhati sa začinima kao da kuhate juhu. Kad se temeljac skuhao, dobro ga procijedite te stavite u plastične zdjelice i zamrznite kako biste ga mogli koristiti tijekom cijele godine.

Špageti s kozicama na crveno

Sastojci:

  • 250 g kozica
  • 300 g špageta
  • 4-5 slanih srdela ili inćuna
  • 2 rajčice ili pola limenke malih pelati
  • masline, kapare
  • maslinovo ulje
  • češnjak, peršin
  • 1 dcl bijelog vina
  • temeljac od ribe ili oklopa kozica

Priprema:

U široku, duboku tavu stavite na maslinovo ulje sitno isjeckan peršin i češnjak (ne štedite, što više to će biti ukusnije).

Špageti s kozicama na crveno

Kako se to lagano kuha, dodajte dvije, tri rajčice ili žlicu koncentrata rajčice, ubacite kozice, filetirane slane srdele ii inćune (prepolovite ih, ne u filet u komadu) zalijte bijelim vinom, dodajte malo temeljca (u vodi skuhani zgnječeni oklopi kozica), malo soli, papra i nek se kuha 10 minuta (više radi toča, nego radi kozica). Na kraju dodajte skuhane špagete, promiješajte par puta, ugasite vatru, pospite svježim peršinom i ostavite pet minuta da se toč upije u špagete.

Špageti s kozicama na crveno

Postupak je isti kad kozice radite bez špageta, samo što stavite malo manje temeljca i ubacite malu žličicu prezle.

Ostale recepte gastrodive pogledajte ovdje.

Izvor: gastrodiva.bloger.hr

Objavljeno 02.05.2012.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!