Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu
Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:
Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)
Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!
Ekskluzivna ponuda
Iskoristi priliku za 50% popusta na Fitness kuharicu s 50 zdravih recepata za sve obroke u danu. Ograničena količina i broj dana!
Ovaj recept je idealan lagani ljetni ručak, brzo je gotovo i jako je ukusno. Ukoliko više volite škampe, škampi sa manistrom su isto tako varijanta ovog jela. Obično se manistre i rižoti rade na dva klasična načina, na bijelo sa vrhnjem i na crveno sa rajčicama i koncentratom.
Ako imate priliku da kupite svježe kozice, kupite ih više, očistite i zamrznite. Od njihovih oklopa napravite temeljac - zgnječite ih te stavite kuhati sa začinima kao da kuhate juhu. Kad se temeljac skuhao, dobro ga procijedite te stavite u plastične zdjelice i zamrznite kako biste ga mogli koristiti tijekom cijele godine.
Sastojci:
- 250 g kozica
- 300 g špageta
- 4-5 slanih srdela ili inćuna
- 2 rajčice ili pola limenke malih pelati
- masline, kapare
- maslinovo ulje
- češnjak, peršin
- 1 dcl bijelog vina
- temeljac od ribe ili oklopa kozica
Priprema:
U široku, duboku tavu stavite na maslinovo ulje sitno isjeckan peršin i češnjak (ne štedite, što više to će biti ukusnije).
Kako se to lagano kuha, dodajte dvije, tri rajčice ili žlicu koncentrata rajčice, ubacite kozice, filetirane slane srdele ii inćune (prepolovite ih, ne u filet u komadu) zalijte bijelim vinom, dodajte malo temeljca (u vodi skuhani zgnječeni oklopi kozica), malo soli, papra i nek se kuha 10 minuta (više radi toča, nego radi kozica). Na kraju dodajte skuhane špagete, promiješajte par puta, ugasite vatru, pospite svježim peršinom i ostavite pet minuta da se toč upije u špagete.
Postupak je isti kad kozice radite bez špageta, samo što stavite malo manje temeljca i ubacite malu žličicu prezle.
Ostale recepte gastrodive pogledajte ovdje.
Izvor: gastrodiva.bloger.hr
Objavljeno 02.05.2012.