Vježbaj kod kuće pogledaj top 50 rekvizita za kućni trening

Lagani ručak: Špageti s kozicama na crveno

Image

Ovaj recept je idealan lagani ljetni ručak, brzo je gotovo i jako je ukusno. Ukoliko više volite škampe, škampi sa manistrom su isto tako varijanta ovog jela. Obično se manistre i rižoti rade na dva klasična načina, na bijelo sa vrhnjem i na crveno sa rajčicama i koncentratom.

Ako imate priliku da kupite svježe kozice, kupite ih više, očistite i zamrznite. Od njihovih oklopa napravite temeljac - zgnječite ih te stavite kuhati sa začinima kao da kuhate juhu. Kad se temeljac skuhao, dobro ga procijedite te stavite u plastične zdjelice i zamrznite kako biste ga mogli koristiti tijekom cijele godine.

Špageti s kozicama na crveno

Sastojci:

  • 250 g kozica
  • 300 g špageta
  • 4-5 slanih srdela ili inćuna
  • 2 rajčice ili pola limenke malih pelati
  • masline, kapare
  • maslinovo ulje
  • češnjak, peršin
  • 1 dcl bijelog vina
  • temeljac od ribe ili oklopa kozica

Priprema:

U široku, duboku tavu stavite na maslinovo ulje sitno isjeckan peršin i češnjak (ne štedite, što više to će biti ukusnije).

Špageti s kozicama na crveno

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Kako se to lagano kuha, dodajte dvije, tri rajčice ili žlicu koncentrata rajčice, ubacite kozice, filetirane slane srdele ii inćune (prepolovite ih, ne u filet u komadu) zalijte bijelim vinom, dodajte malo temeljca (u vodi skuhani zgnječeni oklopi kozica), malo soli, papra i nek se kuha 10 minuta (više radi toča, nego radi kozica). Na kraju dodajte skuhane špagete, promiješajte par puta, ugasite vatru, pospite svježim peršinom i ostavite pet minuta da se toč upije u špagete.

Špageti s kozicama na crveno

Postupak je isti kad kozice radite bez špageta, samo što stavite malo manje temeljca i ubacite malu žličicu prezle.

Ostale recepte gastrodive pogledajte ovdje.

Izvor: gastrodiva.bloger.hr

Objavljeno 02.05.2012.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!
Postoji1komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

runner

ali ne sa bjelim spagetima :D

Postoji1komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

runner

ali ne sa bjelim spagetima :D