Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu
Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:
Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)
Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!
Ekskluzivna ponuda
Iskoristi priliku za 50% popusta na Fitness kuharicu s 50 zdravih recepata za sve obroke u danu. Ograničena količina i broj dana!
Često pokušavam u kuhinju uvesti neke nove stvari, neke nove okuse pa i kombinaciju namirnica i takvi eksperimenti mi često uspiju. Kako kuham za dvije obitelji (duga i komplicirana priča) imam malo više "pokusnih kunića", ali nitko od njih nije baš oduševljen sa kineskom kuhinjom, osim mene naravno. A posebno ta kombinacija slatkog, kiselog, ljutog – nikako im ne ide.
Ovo je recept koji je čak uspješno i prošao testiranja, ali nitko nije izrazio želju čestog gostovanja tog jela na našeg stolu. Ipak, malo pomalo, ja ću pokušati bar svakih petnaest dana ovakva i slična jela servirati pa će to nadam se na "mala vrata" ući u našu kuhinju.
Sastojci:
- 350 gr pilećih fileta
- 50 gr očišćenog kikirikija
- 1 chily papričica
- 2 manja poriluka
- 2 žličice gustina (obvezno, bez njega ovo neće biti ok)
- 3 žlice sojina sosa
- 2 češnja češnjaka
- pola decilitra bijelog vina
- malo naribanog đumira ili đumira u prahu
Priprema:
Pileće filete izrežite na trakice. Pospite ih sa malo crvene paprike te sa žličicom gustina pa ih promiješajte rukom.
Očišćeni kikiriki lagano popržite na malo ulja u woku (ne smije zagoriti jer meni onda nije baš ukusno). Kikiriki izvadite i frigajte piletinu pa dodajte narezani poriluk, sitno sjeckanu chily papričicu (ako vam se čini da će to biti preljuto dodajte jedan mali izmrvljeni peperoncino).
Nakon par minuta dinstanja i friganja vratite kikiriki, ostatak gustina pomiješajte sa pola decilitra vode te ga dodajte u wok. Zatim dodajte sitno sjeckani češnjak, sojin umak, vino, đumbir, sol (kapnite malo Vegete ako ne možete bez nje), kurkumu i malo currya. Neka se sve kuha još desetak minuta na laganoj vatri uz dodatak malo vode ako mislite da će umak biti pregust.
Uz ovo bi kao dodatak najbolje pasala riža, ali kako ja ovih dana jedem samo povrće sebi sam ispekla krumpir na fete, mrkvu, luk i malo poriluka. Za mene samostalno jelo, a za ostale tek prilog piletini s kikirikijem.
U slast!
Ostale recepte gastrodive pogledajte ovdje.
Izvor: gastrodiva.bloger.hr
Objavljeno 04.11.2009.