Pripremite piletinu s kikirikijem!

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Često pokušavam u kuhinju uvesti neke nove stvari, neke nove okuse pa i kombinaciju namirnica i takvi eksperimenti mi često uspiju. Kako kuham za dvije obitelji (duga i komplicirana priča) imam malo više "pokusnih kunića", ali nitko od njih nije baš oduševljen sa kineskom kuhinjom, osim mene naravno. A posebno ta kombinacija slatkog, kiselog, ljutog – nikako im ne ide.

Piletina s kikirikijem

Ovo je recept koji je čak uspješno i prošao testiranja, ali nitko nije izrazio želju čestog gostovanja tog jela na našeg stolu. Ipak, malo pomalo, ja ću pokušati bar svakih petnaest dana ovakva i slična jela servirati pa će to nadam se na "mala vrata" ući u našu kuhinju.

Sastojci:

  • 350 gr pilećih fileta
  • 50 gr očišćenog kikirikija
  • 1 chily papričica
  • 2 manja poriluka
  • 2 žličice gustina (obvezno, bez njega ovo neće biti ok)
  • 3 žlice sojina sosa
  • 2 češnja češnjaka
  • pola decilitra bijelog vina
  • malo naribanog đumira ili đumira u prahu

Priprema:

Pileće filete izrežite na trakice. Pospite ih sa malo crvene paprike te sa žličicom gustina pa ih promiješajte rukom.

Piletina s kikirikijem

Očišćeni kikiriki lagano popržite na malo ulja u woku (ne smije zagoriti jer meni onda nije baš ukusno). Kikiriki izvadite i frigajte piletinu pa dodajte narezani poriluk, sitno sjeckanu chily papričicu (ako vam se čini da će to biti preljuto dodajte jedan mali izmrvljeni peperoncino).

Piletina s kikirikijem

Nakon par minuta dinstanja i friganja vratite kikiriki, ostatak gustina pomiješajte sa pola decilitra vode te ga dodajte u wok. Zatim dodajte sitno sjeckani češnjak, sojin umak, vino, đumbir, sol (kapnite malo Vegete ako ne možete bez nje), kurkumu i malo currya. Neka se sve kuha još desetak minuta na laganoj vatri uz dodatak malo vode ako mislite da će umak biti pregust.

Piletina s kikirikijem

Uz ovo bi kao dodatak najbolje pasala riža, ali kako ja ovih dana jedem samo povrće sebi sam ispekla krumpir na fete, mrkvu, luk i malo poriluka. Za mene samostalno jelo, a za ostale tek prilog piletini s kikirikijem.

Piletina s kikirikijem

U slast!

Ostale recepte gastrodive pogledajte ovdje.

Izvor: gastrodiva.bloger.hr

Objavljeno 04.11.2009.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!