Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu
Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:
Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)
Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!
Ekskluzivna ponuda
Iskoristi priliku za 50% popusta na Fitness kuharicu s 50 zdravih recepata za sve obroke u danu. Ograničena količina i broj dana!
Ako želite razbiti monotoniju nekoj od večera u toku ovog tjedna, evo prilike da to napravite već sutra. Španjolska je zemlja čija hrana ima u osnovi dosta sličnosti sa našom hranom iako su na prvi pogled različita njihova i naša jela. Valjda sve zemlje mediteranskog pojasa imaju taj dodir maslinovog ulja koji svim jelima koje dotakne daje tu laganu notu, jela nisu preteška i jednostavno pašu uz ovo toplo i ugodno vrijeme.
Ovu salatu služite uz meso ili ribu, ali ništa se loše ne bi dogodilo ako je poslužite kao samostalno jelo. Dapače, broj kalorija u ovoj salati idealan je za one koji paze na svoj izgled. Ja trenutno taj problem rješavam u teretani, ali ne ide mi baš po planu.
Španjolsku salatu od pečenog povrća nije teško napraviti, ne oduzima puno vremena, a ako je napravite u malo većoj količini možete je iskoristiti i sutra uz napomenu da sa vinski octom začinite samo dio koji će te taj dan koristiti.
Sastojci:
- 500 gr rajčice
- 300 gr crvene paprike
- 300 gr zelene paprike
- 200 gr luka
- 100 gr češnjak
- malo mladog luka
- malo sušene rajčice (to je moj dodatak ovoj klasičnoj španjolskoj salati)
Priprema:
Rajčicu zarežite pri vrhu i prelijte vrelom vodom. Nakon 1-2 minute izvadite rajčice, prelijte ih hladnog vodom i ogulite. Crvenu i zelenu papriku, luk, češnjak, malo mladog luka stavite peći na 200 C pola sata. Luk I češnjak ne smijete očistiti, peče se sa korom.
Oguljene rajčice oslobodite unutrašnjih sjemenki i suvišne vode. Pečeno povrće prekrijte folijom za zamotavanje i nakon par minuta ga ogulite. Paprici dignite kožicu, a češnjak i luk samo jednostavno stisnite – pečeno i ukusno povrće će jednostavno iskočiti iz kore.
Rajčice isjeckajte i stavite u zdjelu, pospite peršinom, pa stavite isjeckanu na trakice zelenu i crvenu papriku, isjeckani luk i češnjak te isjeckanu mladi luk (njega iskoristite ako ga imate u kući, ne odgađajte recept radi nedostatka istog jer neće puno promijeniti okus). Začinite maslinovim uljem, vinskim octom, soli i paprom.
Po vrhu stavite malo sušene rajčice i usitnjeni jedan feferončić. Ako služite kao prilog možete i ne morate začiniti sa vinskim octom, neka vaše nepce napravi taj teški izbor.
Još jedna napomena – ako se odlučite dragu osobu iznenaditi sa ovakvom salatom, oslobodite se. Luk i češnjak tokom pečenja skroz izgube svoj intenzivan miris, pa ako ste planirali akciju – samo naprijed!
U slast i sretno!
Ostale recepte gastrodive pogledajte ovdje.
Izvor: gastrodiva.bloger.hr
Objavljeno 30.09.2009.