Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu
Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:
Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)
Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!
Ekskluzivna ponuda
Iskoristi priliku za 50% popusta na Fitness kuharicu s 50 zdravih recepata za sve obroke u danu. Ograničena količina i broj dana!
Jedna od najcjenjenijih riba našeg, ali i drugih mora i oceana je tuna; plavorepa, žutorepa, prugasta i bijela tuna. Plavorepa i žutorepa tuna su najcjenjenije među tunama, dok se bijelu tunu još naziva i morskom piletinom, zbog boje mesa. Ova gipka, vretenasta riba, u Jadranu teži do 12 kilograma, živi između 15 i 30 godina, a zbog posebne kvalitete omiljena je među japanskim kupcima koji su ujedno i najveći uvoznici hrvatske tune.
Tuna je plava riba, iznimno nutritivno bogata, stoga je liječnici i nutricionisti preporučaju za održavanje dobre krvne slike, ali i za prevenciju bolesti srca i krvnih žila i moždanih udara, zato jer zahvaljujući omega 3 masnim kiselinama, reduciraju loš kolesterol i povisuju dobar, HDL, koji smanjuje mogućnost nastanka krvnih ugrušaka i nakupljanje arterijskog plaka.
Kada vam dosadi jesti ju na salatu ili s nekim oblikom tjestenine, možete si tu i tamo priuštiti ju u obliku napravljene paštete. Sami birajte sastojke!
Sastojci:
- 2 limenke tunjevine (komadi)
- 2-3 inčuna
- 10 dkg maslaca (po želji, može i bez)
- 10 dkg majoneze
- 5 dkg senfa
- 4 žlice kečapa
- 10-tak kapara
- 5 kiseli krastavaca
- 2 komada “zdenka“ sira
- 10-tak listića peršina
- 2 feferončića
- sol, papar
Priprema:
Sve sastojke dobro izmješajte. Ja koristim štapni mikser i jako sam zadovoljna. Ako ga slučajno nemate u kuhinji, slobodno ga kupite, jako je koristan i za točeve i krem juhe, a evo dobro je došao za ovu paštetu. Prije nego što poslužite paštetu malo je stavite u frižder.
Od dvije konzerve tunjevine i svih drugih sastojaka u receptu stvarno će te dobiti izdašno jelo. Super je kao predjelo i odgovara skoro svakom ručku, pa ovu paštetu možete poslužiti i kao predjelo za mesni ili riblji ručak. Po svojoj kvaliteti okusa i količini slobodno ga možete poslužiti i kao međuobrok . U slast!
Ostale recepte gastrodive pogledajte ovdje.
Izvor: gastrodiva.bloger.hr
Objavljeno 13.02.2012.