D: 20 namirnica najbogatijih vlaknima |
Post Reply |
Author | |
fpotter
Cita FAQ Joined: 13 Veljaca 2013 Status: Offline Points: 76 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 24 Travanj 2015 at 00:17 |
krušljica
Cita FAQ Joined: 15 Travanj 2015 Status: Offline Points: 0 |
Post Options
Thanks(0)
|
Baš i ja gledam i mislim si- a lanene sjemenke?!
|
|
Gym_girl
Fit moderator Joined: 29 Lipanj 2009 Location: RI Status: Offline Points: 9271 |
Post Options
Thanks(0)
|
Dosta šaroliko društvo :) No, ja baš i ne bih tamnu cokoladu stavila na sam vrh s obzirom na to da vecina nas sigurno nece stuci 100g dnevno da pokupimo ta vlakna ;) Bolje onda staviti nešto drugo što ce osigurati istu kolicinu, na puno manje enegije i nepotrebnih popratnih stvari. Lanene su valjda pokleknule pod chiom, 10 puta skupljom :) a leca ima bar dvostruko više vlakana na 100g nego što je navedeno...evo baš ju kuham i buljim u deklaraciju :) Inace, živila vlakna, uz dovoljan unos vode i postupno povecanja njihovog unosa ako niste navikli ;) Ne pretjerivati ali ni ne zanemarivati.
|
|
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."
Nutricionist & Fitness instruktor PN Certified Coach e-mail: [email protected] www.instagram.com/me_better365/ |
|
Goranchero
Mixa shakeove Joined: 21 Prosinac 2013 Status: Offline Points: 526 |
Post Options
Thanks(0)
|
Kako tko, moj dnevni prosjek unosa vlakana iz tamne čokolade, kakao mase i kakao praha je sigurno veći nego iz lana na godišnjoj razini ili leće na dvadesetgodišnjoj razini. :D
Vlakna zaslužuju još poprilično istraživanja, niti su sva jednaka niti se isto metaboliziraju, niti je više univerzalno poželjno. |
|
Gym_girl
Fit moderator Joined: 29 Lipanj 2009 Location: RI Status: Offline Points: 9271 |
Post Options
Thanks(0)
|
Možda se varam ali tebe više vidim kao iznimku :) a i malo raznolikosti ti nebi škodilo :P a što se tice potrebe za više istraživanja, to bi se za štošta još moglo reci, da ne kažem sve....umrijet cemo cekajuci na prave odgovore, ako ih uopce ima.
|
|
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."
Nutricionist & Fitness instruktor PN Certified Coach e-mail: [email protected] www.instagram.com/me_better365/ |
|
iver
Mixa shakeove Joined: 22 Svibanj 2012 Status: Offline Points: 631 |
Post Options
Thanks(0)
|
Da, šaroliko Gymka. Za razinu znanja većine čitatelja, možda navodi na krive zaključke. Prvo što upada u oči je usporedba bez grupiranja, jer neke od ovih namirnica sadrže skoro 90% vode, a neke cca 10% ili blizu, pa bi i navođenje postotka a ne samo apsolutnog iznosa bilo dobrodošlo, ali ...
|
|
ZorroRi
Fit moderator Joined: 16 Prosinac 2014 Location: Zagreb Status: Offline Points: 401 |
Post Options
Thanks(0)
|
Hvala na primjedbi da smo zaboravili na lanene sjemenke! Evo, clanak je apdejtan i lanene su dobile svoje zasluženo mjesto, pri samom vrhu.
|
|
Be healthy, be happy.
|
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |