D: Kokosova voda - prednosti konzumacije i kako je napraviti kod kuce |
Post Reply |
Author | |
NiksaV
Viden/a u gymu Joined: 30 Studeni 2013 Location: Dubrovnik Status: Offline Points: 205 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 16 Lipanj 2015 at 20:45 |
Svi komentari na temu: Kokosova voda - prednosti konzumacije i kako je napraviti kod kuce
Odmah sam isprobao i mogu samo reci da je odlicno :D |
|
fpotter
Cita FAQ Joined: 13 Veljaca 2013 Status: Offline Points: 76 |
Post Options
Thanks(0)
|
Nije mi jasno to u vezi kokosovog brasna.
Koliku vrijednost ima i nisu li iz njega vec izvucene sve "dobre stvari" poput kalija, ostalih minerala i vitamina. Dali je kokosovo brasno koje kupimo samo "otpad" iz kojeg se radilo kokosovo mlijeko ili je to samljeveni kokos??? Edited by fpotter - 16 Lipanj 2015 at 23:18 |
|
Goranchero
Mixa shakeove Joined: 21 Prosinac 2013 Status: Offline Points: 526 |
Post Options
Thanks(0)
|
Kokosova voda je tekućina iz mladog kokosa, ovo je više 'obrana' varijanta kokosovog mlijeka pošto se na slični način pravi kokosovo mlijeko, samo ipak od originalne sirovine i malo dužeg procesa pripreme.
|
|
r4mb0
Viden/a u gymu Joined: 01 Sijecanj 2014 Status: Offline Points: 454 |
Post Options
Thanks(0)
|
Kolika je energetska vrijednost litre ovog? Ipak se stavi dosta kokosovog brasna po litri, ali nesto se cijedi, ovo, ono, pa koliko to ispadne kasnije kalorija. Meni je svaki gram UH bitan jer sam na keto, inace ne bih mario...
|
|
ZorroRi
Fit moderator Joined: 16 Prosinac 2014 Location: Zagreb Status: Offline Points: 401 |
Post Options
Thanks(0)
|
Uf, tesko je procijeniti tocno nutritivnu vrijednost jer se na gazi dosta toga zadrži. Stoga, ja se ne bih igrala da me ovo izbaci iz ketoze.
|
|
Be healthy, be happy.
|
|
fpotter
Cita FAQ Joined: 13 Veljaca 2013 Status: Offline Points: 76 |
Post Options
Thanks(0)
|
meni nije bitno koliko kcal ima vec ima li dovoljnu kolicinu elektrolita i ostalih tvari bitnih za oporavak nakon treninga npr.
|
|
Goranchero
Mixa shakeove Joined: 21 Prosinac 2013 Status: Offline Points: 526 |
Post Options
Thanks(0)
|
Udio UH je zanemariv. Većina kalorija dolazi iz koksove masti, pošto kokosovo brašno iz trgovine nije do kraja odmašćeno. Da pustiš ovo da odstoji 4 sata pa onda procijediš imalo bi oko 200kCal/100ml, ovako na brzake vjerojatnije je oko 50-100kCal/100ml, praktički gotovo sve kalorije iz kokosova ulja i nešto zanemarivo UH i proteina.
|
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |