D: 3 ukusne, zdrave i proteinske Božicne torte |
Post Reply |
Author | |
Markan1989
Pali po spravama Joined: 20 Ožujak 2012 Status: Offline Points: 1079 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 24 Prosinac 2012 at 14:42 |
Svi komentari na temu: 3 ukusne, zdrave i proteinske Božicne torte
odlicni recepti, ako uspijem ikad stvorit uvjete da radim tortu probat cu samo me zanima jedna stvar, kako visoka temperatura (pecnica) utjecu na whey, ako negdje piše molim vas link jer nisam našao hvala :) |
|
Amy***
Cita FAQ Joined: 09 Rujan 2012 Location: Srbija Status: Offline Points: 47 |
Post Options
Thanks(0)
|
Svidja mi se ovaj cheesecake. Ko voli vocni, može da napravi fil II od malina, želatina i malo stevije. A sad smišljam šta bi moglo za koru, a da bude zdravo, pa mi padaju na pamet ideje sa samlevenim ovsenim (zobenim) pahuljicama, mlekom, stevijom i možda maslacem od badema ili neslanog kikirikija :D Ne znam na šta bi licilo, ako probam javicu :D
Edited by Amy*** - 24 Prosinac 2012 at 17:51 |
|
Slavonka23
Pali po spravama Joined: 24 Veljaca 2012 Location: osijek Status: Offline Points: 1978 |
Post Options
Thanks(0)
|
snijeg od bjelanjaka , malo stevije u prahu, prašak za pecivo i umjesto brašna mljevene zobene.. i dobije se super tijesto
Edited by Slavonka23 - 24 Prosinac 2012 at 18:05 |
|
"Prihvati onog tko te voli, pomozi onome kome to treba, oprosti onome tko te povrijedio i zboravi onog tko te napustio.."
|
|
Amy***
Post Options
Thanks(0)
|
Hvala Slavonka :) Zapisacu recept pa ga verovatno isprobavam za docek :)
|
|
Jedna od najtežih stvari u životu je odluciti se da li ceš samo odustati ili pokušati još jace.
|
|
Slavonka23
Pali po spravama Joined: 24 Veljaca 2012 Location: osijek Status: Offline Points: 1978 |
Post Options
Thanks(0)
|
i peci ga na papiru za pecenje..
|
|
"Prihvati onog tko te voli, pomozi onome kome to treba, oprosti onome tko te povrijedio i zboravi onog tko te napustio.."
|
|
KateTheGreat
Cita FAQ Joined: 09 Studeni 2012 Status: Offline Points: 1 |
Post Options
Thanks(0)
|
@Markan - kod visih temperatura dolaz do denaturacije proteina. Tj kidaju se veze, trodimenzionalna struktura proteina, a zatim i tercijarna struktura, pa dalje sekundarna i primarna, sto drugim rijecima znaci da proteini razlazu na sastavne dijelove - aminokiseline. U pravilu nema nekog problema, jer i dalje su to aminokiseline. Ako je wheyu dodano nesto od vitamina i minerala, naravno da ce se oni djelomicno unistiti toplinskom obradom, ali to je sve. Ne dolazi do "gubitka" proteina.
Evo izgluglala sam sažetak jednog rada, ne znam hoces li dobiti odgovor na pitanje: http://scindeks.ceon.rs/article.aspx?artid=0354-75310203123M
A na ovom linku je malo detaljnije opisana struktura proteina:
http://www.pmf.unizg.hr/_download/repository/12obk-p5-strukture_proteina.pdf
|
|
KateTheGreat
Cita FAQ Joined: 09 Studeni 2012 Status: Offline Points: 1 |
Post Options
Thanks(0)
|
@amy - sigurno bi mogla i takva kombinacija, pa speci kao sto Slavonka kaze na papiru za pecenje. Ili mljeveni bademi povezani s malo maslaca. Ljudi cesto koriste zdrobljene kekse s malo maslaca. E sad, koliko peci, vjerojatno ne treba dugo ;)
|
|
LolitaInChains
Pali po spravama Joined: 25 Ožujak 2012 Status: Offline Points: 1290 |
Post Options
Thanks(0)
|
Eh, gotovo je vec za Zicbo, mama sve spekla... A ja pojela vec dio. :p hahah
Za dovcek Nove ze-mo! |
|
Um je poput padobrana - funkcionira jedino ako je otvoren.
|
|
Amy***
Post Options
Thanks(0)
|
Hvala vam na savetima :) Kad isprobam, javljam kako je ispalo ;)
|
|
oliva46
Cita FAQ Joined: 09 Prosinac 2015 Status: Offline Points: 0 |
Post Options
Thanks(0)
|
Postovani,
Sta mogu da koristim umesto zobenih pahuljica u receptima..?
Hvala unapred!
|
|
never-give-up
Viden/a u gymu Joined: 19 Lipanj 2014 Location: Dalmacija Status: Offline Points: 464 |
Post Options
Thanks(0)
|
Sta fali zobenima?:)
Probaj mozda brasno od rize ili heljdino
|
|
oliva46
Cita FAQ Joined: 09 Prosinac 2015 Status: Offline Points: 0 |
Post Options
Thanks(0)
|
Hvala :)
|
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |