D: Hernija (kila) – kako prepoznati i kako sprijeciti i lijeciti? |
Post Reply |
Author | |
hjergovic
Cita FAQ Joined: 28 Sijecanj 2015 Status: Offline Points: 0 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 29 Kolovoz 2018 at 10:06 |
Svi komentari na temu: Hernija (kila) – kako prepoznati i kako sprijeciti i lijeciti?
Ovo je jedna od vecih dezinformacija koju sam procitao na vašem portalu. S obzirom da I sam imam iskustva sa herniom, operacijom, teškim dizanjem I korištenjem pojasa imam osobno iskustvo koje nisam stekao googlajuci. Pojas ne služi da sprjeci herniju nego da poveca površinu oslanjanja trbušnog zida I time cvrstocu trupa, a trbušni zid se može osloniti (sa unutrašnje strane) na pojas samo povecanjem abdominalnog pritiska. Povecani abdominalni pritisak je uzrocnik herije jer abdomen na mjestima na kojima nije ojacan pojasom puca pod prevelikim pritiskom. Cista fizika, ako je ukupna površina abdomena jednim dijelom ojacana I ne rasteže se onda je rastezanje u neojacanom dijelu intenzivnije. Nakon operacije mi je izricito zabranjeno korištenje pojasa ukoliko ne želim ponovno dobiti herniu na mjestima gdje mi mrežica nije ugradena. |
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |