D: Kettlebell trening za mišicnu masu |
Post Reply | Page 12> |
Author | |
Zvonimir Brle
Pali po spravama Joined: 12 Svibanj 2011 Location: Sunja Status: Offline Points: 1018 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 25 Kolovoz 2014 at 20:06 |
Sasa Rajnovic
Viden/a u gymu Joined: 31 Listopad 2009 Location: Croatia Status: Offline Points: 480 |
Post Options
Thanks(0)
|
:) Nema Zvonimire. Cudno, zar ne?
|
|
www.strongfirst.com.hr
|
|
fpotter
Cita FAQ Joined: 13 Veljaca 2013 Status: Offline Points: 76 |
Post Options
Thanks(0)
|
imam 2girje od 12 i od 16.
10ponavljanja military pressa sa 12kg nije bed, dok 10ponavljanja sa 16kg bih narusio formu izvodenja.
zanima me ako bih krenuo sa 16kg, a time smanjio broj ponavljanja u treningu, odnosno krenuo sa npr.: 8, 7, 5, 4, 2 dali bi i to dalje bilo "OK".
|
|
Sasa Rajnovic
Viden/a u gymu Joined: 31 Listopad 2009 Location: Croatia Status: Offline Points: 480 |
Post Options
Thanks(0)
|
Manje više bi moglo biti ok, ali racunaj da je 10 ponavljanja minimum minimuma i radije kreni s programom sa 12kg. Probaj napraviti maksimalan broj presseva sa 12kg na slabiju stranu pa napiši ovdje rezultat...
|
|
www.strongfirst.com.hr
|
|
White_Insane
Pali po spravama Joined: 07 Travanj 2010 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 1065 |
Post Options
Thanks(0)
|
Trening mi izgleda zanimljivo.
Ako smijem priupitati, pošto radim olimpijska dizanja. Bi bilo možda oke napraviti varijaciju na temu (osim swinga) Military šipkom + Prednji čučanj Zgibovi + Mrtvo dizanje (u gymu imam samo jedan KB od 32kg, drugi najviše težine je 24....) Swing + Hang clean (spuštanje šipke do najniže točke da ne takne pod pa clean+front squat ili bez squata?) Tnx. |
|
Life is a journey full of adventures !!
|
|
iver
Mixa shakeove Joined: 22 Svibanj 2012 Status: Offline Points: 631 |
Post Options
Thanks(0)
|
White, prije nego se Saša javi, a sigurno je bolji od mene za kbell, moja općenita opaska.
Dugoročno, bolji je mil. press sa bučicama ili kbellom jer rame ima veću slobodu kretanja i rotacije. A kbell clean zbog same biomehanike i dinamike pokreta manje opterećuje (tj čini kompresiju kralježnice) nego hang clean. Ti si mlad i u formi sada, no dobro je dugoročno mislit, ne znam sa kakvim opterećenjima radiš :) I vjerojatno nemaš povijena ramena, tada bi osobno barbell potiske izbjegavao. Za ostalo, Saša :) Btw Saša, vidim novu titulu, čestitam, bez obzira na moje subjektivno mišljenje o certifikatima, titula je titula :)) |
|
White_Insane
Pali po spravama Joined: 07 Travanj 2010 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 1065 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ne radim ja samo to :D S obzirom da radim i balansiranje na rukama, yogu i ostalo. Smatram da sam mnogo flexibilan i nemam nikakve razlike u izvođenju clean/military pressa sa kb ili šipkom pošto mi je kretnja identična (tj. da parafriziram, osjetim da radim istu kretnju i da se sve isto steže). Zato i jesam postavio pitanje :)
|
|
|
|
Sasa Rajnovic
Post Options
Thanks(0)
|
Iver, hvala :)
White, slažem se sa Iverom po pitanju izbora alata, ali recimo da bi bilo ok presseve odraditi sa šipkom umjesto s kbellom.
Inace, press sa šipkom je ok, ali ponekad ljudi u silnoj želji da naprave ona "zadnja dva ponavljanja" prelaze u hiperekstenziju lumbalnog dijela kralješnice. To se naravno može dogoditi i sa dva kettlebella, pa sam zato vec napravio korekciju u programu i umjesto military pressa dajem ljudima SeeSaw Press, koji je blaži prema kralješnici ;)
Takoder, šipka ne dopušta slobodu pokreta kao bucica ili kbell, ali to naravno ne znaci da nitko nikad ne bi trebao raditi press sa šipkom i da šipka ne valja.
|
|
www.strongfirst.com.hr
|
|
fpotter
Post Options
Thanks(0)
|
pod ovime:
"probaj napraviti maksimalan broj presseva sa 12kg na slabiju stranu"
ste mislili max. broj presseva sa slabijom rukom?
ako je to to, napravio sam 17komada.
|
|
White_Insane
Post Options
Thanks(0)
|
Kontam sve, a što onda bi bilo ok odradit treninge kako sam upitao ili ne? :) i pitanja iz mog prvog posta za ovaj program :)
što se tiče lumbalnog dijela, nakon 2000ponavljanja olimpijskog snatcha sa punim čučnjem mislim da nema straha trenutno za kralježnicu barem sa moje strane jer je forma i tehnika sve :) hvala još jednom :) Edited by White_Insane - 27 Kolovoz 2014 at 13:06 |
|
|
|
Jakovjames
Cita FAQ Joined: 27 Kolovoz 2014 Status: Offline Points: 0 |
Post Options
Thanks(0)
|
Pozdrav, ja imam doma girju od 16 i 20 kg. nemam par girje pa me zanima dali se moze taj program izvesti sa jednom girjom?
hvala
|
|
Sasa Rajnovic
Post Options
Thanks(0)
|
White, oprosti. Malo sam u žurbi pa sve nešto na brzinu preletim postove...
Možeš odraditi onako kako si napisao u prvom postu. Ne mogu garantirati rezutate, ali mislim da ne bi trebalo biti neke prevelike razlike. Uostalom, i u clanku sam naveo neke druge mogucnost što znaci da se ne moraš držati slijepo ovog programa i ovih vježbi. Najbitnije od svega je pogoditi pravu težinu ;)
U svakom slucaju javi nam rezultate ;)
|
|
www.strongfirst.com.hr
|
|
Sasa Rajnovic
Post Options
Thanks(0)
|
fpotter,
12kg ti je onda definitivno prelagano. Uzmi 16kg, ne bi smjelo biti problem izvuci 10 ponavljanja sa tom težinom. Probaj malo i tehniku srediti.
Koliko kg ti imaš?
|
|
www.strongfirst.com.hr
|
|
fpotter
Post Options
Thanks(0)
|
55 ;(
|
|
White_Insane
Post Options
Thanks(0)
|
Imam trenutno program koji odrađujem, ali pošto tu i tamo odradim kakav wod i slične stvari, onda ću umjesto toga ubacit ovo da isprobam :)
|
|
|
|
Sasa Rajnovic
Post Options
Thanks(0)
|
Jakov James, program je primarno namijenjen za rad sa dva kettlebella. To naravno ne znaci da ne možeš probati i s jednim, ali ne garantiram rezultate... Pogotovo za cucnjeve i mrtvo dizanje ce ti jedan kbell biti prelagan.
|
|
www.strongfirst.com.hr
|
|
Post Reply | Page 12> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |