Što više i bolje

Čitam ovaj blog već neko vrijeme i danas me jedan tekst nadahnuo da i ja nešto napišem.

Najteže je početi. Početi vježbati, zdravo se hraniti, učiti, ... Uvijek čekamo savršen trenutak za neki početak. Ponedjeljak, prvi dan u mjesecu, nakon blagdana, prije odlaska na more, nakon ispitnih rokova, prije ovog, poslije onog, ... I dođe taj dan i počnemo. I obećamo si da je to to. Sad il' nikad. Odlučimo da ćemo to i to raditi savršeno. Bez brljanja, mrljanja, varanja. I ustrajemo neko vrijeme, dođe iskušenje, posustanemo i odustanemo. Tužni smo, ljuti sami na sebe, frustrirani. Zaglibimo totalno. I opet nas nešto motivira, inspirira. I opet tražimo priliku za početak. Ali ne sad. Ne ovdje. Nije ponedjeljak, nije ni 1.1. ni 7.7., nije prvi dan proljeća, nije rođendan, nije ovo, nije ono. I dođe taj sudbonosni dan i krenemo opet ispočetka. Ali ovaj put stvarno. Krajnje je vrijeme. Sad je idealna prilika. I idemo... Sve krene kao po špagi. I ide, ide i, vidi čuda, zapne, stane. I tako u krug. Jednom, dva puta, 17, ... U čemu je problem?

Moja situacija je ovakva... Uvijek težim savršenstvu. Ili sve ili ništa. Ili vježbam 5 puta tjedno sa 100% snage ili uopće ne vježbam. Ili jedem potpuno ispravno ili trpam u sebe sve što mi padne pod ruku. Ili učim 8 sati dnevno ili ne učim. Imam 3 uspješna dana i dođe jedan loš i ja odustanem. Jer nije savršeno. Jer sam upropastila niz. I krenem opet i naravno da posustanem. I svako malo ja počinjem... I tome nikad kraja. I tako mi se jednom upalila žaruljica, zastala sam, razmislila i shvatila da samo nešto planiram, kombiniram, razrađujem strategije, gubim vrijeme, volju i energiju na gluposti.

Zato sam odlučila prestati planirati život i početi živjeti. Odlučila sam promijeniti sklop u glavi, zamijeniti „sve ili ništa“ sa „što više i bolje“. I imam potrebu reći svima koji dijele moj problem da ne čekaju i ne traže savršen trenutak, jer takav ne postoji, već da počnu! Ovdje i sad. Bitno je da ustrajemo, borimo se, dajemo sve od sebe, prolijevamo suze, krv i znoj da ostvarimo ono što želimo. Bitno je da se dignemo nakon svakog pada. A najbitnije je da uživamo u cijelom putu jer život nije ni početak ni kraj. Život je sve ono između. Svaka sekunda, minuta, sve se broji. I zato krenite odmah! I imajte na umu da će uvijek biti dobrih i loših dana, lijepih i ružnih trenutaka, uspona i padova, ali dokle god idemo naprijed, pogleda usmjerenog prema gore i širokog osmijeha na licu, dobro je. I više od toga. :) I uvijek se moramo truditi biti bolji, zadavati si nove i više ciljeve jer zaslužujemo biti najbolja verzija sebe. ;)

 

Za kraj jedan citat koji me baš svaki put ohrabri i napuni pozitivom:

“It will hurt. It will take time. It will require dedication. It will require willpower. You will need to make healthy decisions. It requires sacrifice. You will need to push your body to its max. There will be temptation. But, I promise you, when you reach your goal, it’s worth it.” :)

Objavljeno 30.07.2013.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji8komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji8komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija