Pogledaj BLACK FRIDAY akcije do 50% popusta

A što kažete da si danas za večeru pripremite vege burger?

Nisam vegetarijanka, ali nerijetko mi paše takav način ishrane. Često se okrenem u tom smjeru, a posljednji put sam to učinila nedavno na polju burgera.

Naime, htjela sam nam doma pripremiti neku vege verziju i to posluženu u listu zelene salate, umjesto u pecivu (o tome malo više na kraju teksta) i pronašla ovaj recept.

Za neke namirnice sam se posebno zaputila u specijalizirane dućane, ali samo zato jer su mi uvijek usput kad idem s posla.

Vrlo samouvjereno sam krenula u tu avanturu i mogu vam reći da je ispalo i bolje nego što sam zamišljala…


Sastojci

400 g crnog graha iz limenke (procijeđen i ispran)
100 g skuhane smeđe riže
1 nasjeckan luk
1 žlica sjemenki komorača (zgnječene)
25 g krušnih mrvica
1 žlica crvene paprike u prahu
sol i papar po želji
žlica nasjeckanog peršina
malo maslinovog ulja


Priprema

Izblendajte sve sastojke osim maslinovog ulja.

Smjesu podijelite na 4 jednaka dijela i oblikujte rukama burgere.

Prije prženja ili pečenja ostavite ih posla sata na sobnoj temperaturi ili u hladnjaku.

Na malo maslinovog ulja ih popržite 3 minute sa svake strane. Nemojte ih puno mrdati jer je moguće da se raspadnu, a to ne želite.

Eh sad, ako želite izbjeći burgere u pecivu, pa makar ono bilo i neko integralno, bezglutensko i slično… možete ga s proizvoljnim dodacima, neki umak, rajčica, kiseli krastavci, luk i šnita sira jednostavno poslužiti u listu zelene salate.

To je trik koji u ponudi imaju u jednom zagrebačkom burger lancu. Dakle služe burgere u pecivu ili zelenoj salati.

Dobra fora koju primjenjujem i doma. Probajte, moglo bi vam se svidjeti. 

Objavljeno 09.01.2019.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija