Sendvič, tko mu može odoljeti? Neki dan sam se tako odlučila za večeru pojesti ga, a kako sam od dana prije imala homemade proteinski kruh, sve je bilo lakše i zdravije.
Ono oko čega sam se potrudila jest nadjev, da bude bogato i sočno, ali opet zdravo. Nikakav poseban trud oko sendviča nije uložen, ali je bilo ukusno.
Ukućani su ga prvo odbili kad sam im ga ponudila, ali kad su vidjeli kako ga slasno jedem, ostala sam ni kriva ni dužna bez pola.
Ali, bilo je lijepo vidjeti da se svima sviđa. Naravno, nadjev možete slagati po svojim nekim preferencijama. Uživajte...
Sastojci za proteinski kruh
500 g posnog sira
4 jaja
250 g pšeničnih ili zobenih mekinja
sjemenke po izboru
1 žličica himalajske soli
1 žličica sode bikarbone
Priprema
Sve sastojke pomiješajte u kompaktnu smjesu te izlijte u kalup za pečenje obložen masnim papirom. Pecite 30 minuta na 180 stupnjeva. Kad je kruh gotov pustite ga da se ohladi.
Kad se ohladi narežite ga na šnite i krenite slagati sendvič.
Sastojci za nadjev
pureća šunka
šnitice mozzarelle
salatni mix
svježi vlasac
zdrava veganska majoneza
himalajska sol i papar
Objavljeno 20.03.2019.