Jutros sam odlučila preskočiti zobenu kašu i napraviti si nešto osvježavajuće. S obzirom na to da u kući uvijek imam svih mogućih orašida, a neki dan je i stigla staklenka domaćeg meda, razmišljala sam što i kako.
Sjetila sam se odmah ovog recepta koji sam ne tako davno pronašla na jednom stranom websiteu i odlučila ga isprobati u nekoj svojoj modificiranoj verziji.
Kako mi je bilo jako fino, jer inače volim tu slatko-kiselkastu kombinaciju koja podrazumijeva kremasto i hrskavo, odlučila sam je podijeliti i s vama. Možda se nađe još istomišljenika i ljubitelja ovakvih jednostavnih, ali ukusnih zalogaja.
Sastojci
1,5 dl grčkog jogurta
med
orasi
pistacije
Priprema
Ohlađeni jogurt stavite u zdjelicu, ručno ga umutite kako bi postao što kremastiji.
Orahe i pistacije nasjeckajte na krupno.
Jogurt pospite nasjeckanim orašastim plodovima i zalijte medom.
Obrok je spreman, a vjerujem i vi da ga kušate.
Objavljeno 09.11.2018.