Ako ste raspoloženi za jednu malo drugačiju kajganu koja je i malo drugačijeg okusa, onda biste mogli probati ovu koja se radi od tofua.
Znamo da zvuči kao veliki gastro izazov, ali vjerujem da će ovaj obrok cijeniti svi oni koji ne jedu namirnice životinjskoj porijekla.
Pa evo, nek se nađe...
Sastojci
50 g dimljenog tofua
150 g običnog mekanog tofua
povrće po želji (rajčica, paprika, luk...)
prstohvat himalajske soli
malo kurkume
malo sojinog mlijeka
maslinovo ulje
Priprema
Na malo maslinovog ulja popržite sitno nasjeckani dimljeni tofu i povrće po želji.
Za to vrijeme u posudi izmrvite običan tofu – ako je jako suh, možete mu dodati malo sojinog mlijeka, sve skupa dodajte u tavicu.
Tofu i povrće začinite s malo kurkume u prahu i himalajskom soli. Pržite minutu ili dvije te poslužite. Dobar tek!
Objavljeno 02.06.2019.