Nisam naš neki fan psyllium ljuskica, no u ovoj verziji kruha se one ne osjete. Probala sam ga kod prijateljice kad sam neki dan kod nje bila na doručku.
Rekla mi je da ga je našla na nekom blog, a ja kad sam ustanovila da mi se zapravo sviđa sam je brže bolje zatražila recept, koji eto sad dijelim ovdje s vama...
Sastojci
400 ml mješavine LCHF brašna: 150 ml mljevenih sjemenki zlatnog lana + 150 ml mljevenih sjemenki sezama + 100 ml mljevenih bučnih sjemenki + 2 žlice mljevenog sjeckanog kokosa
5 žličica mljevenih ljuskica psyllium
1/3 žličice sode bikarbone
1/2 žličice soli
1 jaje + 2 bjelanjka
2 velike žlice jabučnog octa
190 ml kipuće vode
Priprema
Upaliti pećnicu na 200°C. Pomiješati suhe sastojke.
Suhim sastojcima dodati jaja, ocat i na kraju kipuću vodu. Sve miksati ručnim mikserom dok se smjesa ne poveže i ne počne se odvajati od posude.
Prebaciti smjesu u manji kalup za kruh i peći ga oko 40 min, ovisno o pećnici.
Ako ćete isprobavati sredinu kruha čačkalicom, zbog psylliuma na čačkalici će vam ostati kao nešto gumeno, to ne mora značiti znači da kruh nije pečen.
Kad se ohladi neće više biti mekan u sredini.
Objavljeno 23.06.2019.