Špinat i jaje, meni su asocijacija na vrtić i općenito period kad sam bila klinka. Jedno je to od onih jela koje ste tada ili zavoljeli pa ga pripremate i dan danas ili nikad niste.
No, ako ste u prvoj skupini kao i ja, onda vam se upravo taj obrok često nađe na meniju. Zar ne?
Znam da se špinat može pripremati na puno, vrlo sličnih načina, ali s obzirom na to da sam nedavno otkrila jednu njegovu vrlo kremastu verziju, odlučila sam je podijeliti i ovdje s vama.
Nije sad to neka revolucionarna filozofija, ali zgodno je i moglo bi vam se svidjeti.
Sastojci
1/2 kg špinata
2-3 dl sojinog mlijeka
1 žlica heljdinog brašna
1 režanj češnjaka
malo himalajske soli
Priprema
Špinat operite i očistite, pa ga kuhajte 5-10 min u slanoj vodi. Ocijedite i isperite špinat hladnom vodom te ga nasjeckajte.
Stavite špinat, 2-3 dl mlijeka, sol i 1 protisnuti režanj češnjaka u dublju tavu i na laganu vatru, pa na kraju ukuhajte i brašno.
Ostavite da prokuha par minuta i jelo je gotovo.
Gustoću špinata možete odrediti prema vašoj želji doziranjem mlijeka.
Samo ću vam reći da ja uz to gotovo uvijek napravim i dva jaja na oko (ponekad i pire krumpir), i smatram to sve skupa jednim finim i brzim ručkom preko tjedna.
Objavljeno 12.05.2019.