Koliko često pravite domaći kruh? Koliko često pravite zdravi domaći kruh? Ako ste kao i ja mislili da je to SF, prevarili ste se.
Naime, Google je riznica genijalnih i zdravih, ali jednostavnih recepata za domaće kruhove.
Svako malo naiđem na neki recept koji mi se svidi, neke od njih isprobam, a one najbolje rado i podijelim ovdje.
Kod njih je super to što, osim što su ukusni, mogu dugo stajati i ostati svježi.
Pa evo, ovo je jedan paleo kruh sa sjemenkama u kojem ćete uživati recimo za doručak. Šniticu samo namažite kakvim namazom i riješeni ste.
Sastojci
50 g lanenih sjemenki
50 g sezamovih sjemenki + za posipanje
50 g badema (može i oraha,lješnjaka)
1 žlica chia sjemenki
1 jaje
30-50 ml vode
himalajska sol
Priprema
Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Pripremite pleh za pečenje tako da ga obložite papirom za pečenje.
Sameljite lanene i sezamove sjemenke te bademe ubacite u posudu i promiješajte.
Potom dodajte jaje, chia sjemenke i vodu, miješajte dok ne povežete sve sastojke i dok smjesa ne postane jednolična i kompaktna.
Smjesu istresite na papir za pečenje i oblikujte kruh po želji. Pospite sezamovim sjemenkama i stavite u pećnicu na 30 minuta.
Objavljeno 22.05.2019.