Bolonjez - svi ga volimo i u većini slučajeva podsjeća nas na omiljeni obrok iz djetinjstva, zar ne? Volimo ga i danas, ali ono što se promijenilo jest da volimo i sve njegove inačice.
Ovo je samo jedna od njih, verzija u kojoj patlidžan dostojno zamjenjuje mljeveno meso.
U nastavku vam donosim vegetarijansku opcija bolonjeza, a koja će vam, garantirano, biti jednako ukusna i fina.
Sastojci
1 patlidžan
1 celer
2 mrkve
1 manja glavica luka
3 češnja češnjaka
3 rajčice
2 žlice koncentrata rajčice
malo soli i papra
malo sušenog bosiljka
2 žlice kokosovog ulja
tjestenina po želji
Priprema
Na tavici zagrijte kokosovo ulje. Dodajte nasjeckani luk, celer i mrkvu narezanu na kockice. Miješajte, posolite i popaprite pa pustite da sve skupa omekša.
Nakon kojih 7 minuta dodajte i patlidžan koji ste prethodno narezali isto na kockice.
Kad i on omekša dodajte narezane rajčice i koncentrat od rajčice.
Sve skupa pustite još da se kuha 15-20 minuta te pred kraj kuhanja dodajte i usitnjeni češnjak i začine.
Za cjelokupni dojam polijte ovaj umak preko tjestenine i uživajte jer ste upravo dobili jedan vrlo ukusan vege obrok - ručak.
Objavljeno 11.03.2019.