Patlidžan kao dostojna zamjena za mljeveno meso ili kako napraviti vege bolonjez

Bolonjez - svi ga volimo i u većini slučajeva podsjeća nas na omiljeni obrok iz djetinjstva, zar ne? Volimo ga i danas, ali ono što se promijenilo jest da volimo i sve njegove inačice.

Ovo je samo jedna od njih, verzija u kojoj patlidžan dostojno zamjenjuje mljeveno meso.

U nastavku vam donosim vegetarijansku opcija bolonjeza, a koja će vam, garantirano, biti jednako ukusna i fina. 

Sastojci

1 patlidžan
1 celer
2 mrkve
1 manja glavica luka
3 češnja češnjaka
3 rajčice
2 žlice koncentrata rajčice
malo soli i papra
malo sušenog bosiljka
2 žlice kokosovog ulja
tjestenina po želji

Priprema

Na tavici zagrijte kokosovo ulje. Dodajte nasjeckani luk, celer i mrkvu narezanu na kockice. Miješajte, posolite i popaprite pa pustite da sve skupa omekša.

Nakon kojih 7 minuta dodajte i patlidžan koji ste prethodno narezali isto na kockice.

Kad i on omekša dodajte narezane rajčice i koncentrat od rajčice.

Sve skupa pustite još da se kuha 15-20 minuta te pred kraj kuhanja dodajte i usitnjeni češnjak i začine.

Za cjelokupni dojam polijte ovaj umak preko tjestenine i uživajte jer ste upravo dobili jedan vrlo ukusan vege obrok - ručak. 

Objavljeno 11.03.2019.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija