Pogledaj BLACK FRIDAY akcije do 50% popusta

Punjena pileća prsa zapečena u pećnici odlična su ideja za vikend ručak

Oko pilećih prsa valja se nekada potruditi kako ne bi bila dosadna, zar ne? Da, znam da ih je najjednostavnije samo lagano prepržiti na grill tavici ili pak narezati na kockice i ubaciti u neki rižoto, no, možda biste po pitanju toga ipak mogli biti malo kreativniji.

U mojoj kući piletina je uz teletinu glavna na meniju, pa se onda nekako trudim uvijek napraviti neki mali zaokret koji publika odmah prepozna (smijeh).

Neki dan na meniju je bilo ovo i svi smo poslije oblizivali prste jer je stvarno bilo ukusno, i naglašavam, stvarno jednostavno za pripremu, i na kraju efektno... 

Sastojci

pileća prsa
špinat
2 žlice posnog sira
2 žlice kiselog vrhnja
malo naribanog parmezana
maslinovo ulje
kokosovo ulje
slatka crvena paprika
začini po želji
sol, papar

Priprema

Pileća prsa vodoravno zarežite po dužini kako biste napravi džepiće u koje ćete kasnije stavljati nadjev.

Nakon toga filete premažite maslinovim uljem i utrljajte smjesu začina koju ste napravili s navedenim sastojcima i(li) nadodajte još neke svoje.

U posudi potom umiješajte usitnjeni špinat, kiselo vrhnje i posni sir te malo parmezana. Upravo ste napravili nadjev kojim ćete napuniti džepiće u filetima.

Zatim, posudu u kojoj ćete ih peći lagano premažite kokosovim uljem, te u nju poslažite filete.

Ubacite ih u prethodno zagrijanu pećnicu na 190 stupnjeva i pecite oko 40 minuta.

Uz ovako pečenu piletinu s nadjevom napravite neki lagani povrtni prilog ili samo salatu, ovisno kako ste raspoloženi i je li u pitanju ručak ili večera….

Objavljeno 19.02.2019.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija