Moram reći da mi od mljevenog mesa nekako najviše odgovara puretina i to ona iz mesnice. Miješano meso u kojoj god kombinaciji bilo nekako mi uvijek teško padne na želudac.
Tako recimo bolonjez uvijek radim od puretine, a i mesne okruglice kao ove neki dan. Super su jer ste s njima jako brzo gotovi, a kao prilog možete napraviti doslovno bilo što.
Ja se obično odlučim za salatu. Pa evo, ako vam treba neka ideja za ručak preko tjedna, imate je...
Sastojci
300 g purećeg mljevenog mesa
100 g bademovog brašna
1 luk
2 češnja češnjaka
1 jaje
sol i začini po želji
malo sjeckanog peršina
kokosovo ulje
Priprema
Pomiješajte pureće meso sa sitno sjeckanim lukom i češnjakom pa dodajte brašno. Na kraju umiješajte jaja i začine. Oblikujte okruglice od mesa i pecite ih na ulju u tavi.
Kad su gotove po njima posipajte malo svježeg sjeckanog peršina. Uz okruglice poslužite kakvo kuhano povrće ili salatu.
Objavljeno 28.07.2019.