Neki dan napravila sam previše palačinki, da i to se dogodilo. S obzirom na to da nam se klasična verzija slatkih nije više jela, nisam željela da propadnu.
Bilo je vrijeme večeri, a mi gladni. Ok, odluka je pala da napravimo neku slanu verziju, odnosno trebao nam je neki konkretniji nadjev.
Evo kakvo sam rješenja pronašala. Fino, jednostavno, ukusno.
Sastojci
2 vezice blitve
100 g sira (gauda, trapist…)
2 režnja češnjaka
15 g origana
4 palačinke
kokosovo ulje
sol
Priprema
Listove blitve dobro oprati i blanširati. Ocijediti i isprati hladnom vodom. Rukama dobro ocijediti. Blitvu izrezati na sitne komadiće i staviti na prethodno zagrijanu tavicu i miješati.
Dodati sitno izrezan bijeli luk, prodinstati par minuta pa potom dodati sitno naribani sir i žličicu origana.
Sve dobro izmiješati i prijati oko minutu. Skloniti s vatre.
Na prethodno napravljene palačinke nanijeti pripremljeni nadjev od blitve. Palačinke zarolati.
Servirati uz sezonsku salatu.
Objavljeno 24.04.2019.