Slane palačinke sa sočnim nadjevom od blitve i sira

Neki dan napravila sam previše palačinki, da i to se dogodilo. S obzirom na to da nam se klasična verzija slatkih nije više jela, nisam željela da propadnu.

Bilo je vrijeme večeri, a mi gladni. Ok, odluka je pala da napravimo neku slanu verziju, odnosno trebao nam je neki konkretniji nadjev.

Evo kakvo sam rješenja pronašala. Fino, jednostavno, ukusno.  

Sastojci

2 vezice blitve
100 g sira (gauda, trapist…)
2 režnja češnjaka
15 g origana
4 palačinke
kokosovo ulje
sol

Priprema

Listove blitve dobro oprati i blanširati. Ocijediti i isprati hladnom vodom. Rukama dobro ocijediti. Blitvu izrezati na sitne komadiće i staviti na prethodno zagrijanu tavicu i miješati.

Dodati sitno izrezan bijeli luk, prodinstati par minuta pa potom dodati sitno naribani sir i žličicu origana.

Sve dobro izmiješati i prijati oko minutu. Skloniti s vatre.

Na prethodno napravljene palačinke nanijeti pripremljeni nadjev od blitve. Palačinke zarolati.

Servirati uz sezonsku salatu.

Objavljeno 24.04.2019.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija