Ono kad ti se jede burger, a ne želiš posegnuti za junkom. Kako smo se morali oduprijeti, alternativa je bila da napravimo svoj neki burger koji će nas koliko toliko zadovoljiti.
Iako su nam očekivanja bila vrlo niska, iznenadilo nas je koliko jedan ovakav burger može biti ukusan i sočan.
Evo kako smo ga mi neku noć doma pripremali, a recept smo pronašli online i malo ga modificirali...
Sastojci
30 g graha
1/2 čajne žličice himalajske soli
3/4 šalica kuhane kvinoje
3/4 šalice nasjeckane mrkve
maslinovo ulje
Priprema
Stavite grah, sol, kvinoju i mrkvu u blender. Blendajte 3-4 minuta dok se svi sastojci ne sjedine.
Od dobivene smjese iz blendera oblikujte rukama nježno 4 burgera.
U tavici zagrijte maslinovo ulje. Na maslinovom ulju burgere pržite oko 5 minuta sa svake strane dok ne dobiju boju.
Poslužite ih sa salatom ili ih jednostavno stvarno ubacite u razrezano pecivo s nadjevom za burger kakav inače volite (smijeh).
Objavljeno 30.07.2019.