Ovo je jedan od onih recepata koji su jako jednostavni, a opet ih iz nekog nepoznatog razloga radim jako rijetko. Iskreno, nemam pojma zašto. Sve je jako ukusno, a trajanje pripreme je 15-ak minuta. Osim toga, nutritivno se radi o jako kvalitetnom obroku koji ja najčešće jedem za večeru.
Evo sastojaka:
- 1/2 mekšeg avokada
- 2-3 lista salate, najbolja je putarica
- 6-7 cherry rajčica
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 češanj češnjaka
- 150 g mljevene puretine
- 1 žličica svježeg peršina
- 1/2 glavice luka
- začini: papar, kopar, chilly
Na malo maslinovog ulja prodinstajte na sitno narezan luk pa kad se luk zacakli dodajte meso , promiješajte i pustite da se dinsta na laganoj vatri uz povremeno miješanje. Kad meso dobije zlatno-smeđu boju izvadite ga s tave i stavite u posudu.
Kad se meso malo ohladi, dodajte mu na sitno nasjeckan peršin, na kockice narezan avokado i prepolovljene ili na četvrtine narezane cherry rajčice i začine. Sve dobro promiješajte. Smjesu razdijelite na 2 ili 3 lista salate, ovisno koliko su veliki listovi i uživajte u lganoj i zdravoj večeri.
Objavljeno 28.09.2016.