Darko nas je još jedanput uspio oduševiti. Ovaj put je to uspio izvrsnim proteinskim obrokom bez komadića mesa. Pred nama je zeleni quiche po njegovoj recepturi:
Sastojci:
Za tijesto:
- 250 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 125 g maslaca
- 125 g posnog sira
- 1 žumanjak
- Sol, po želji
Nadjev:
- 125 g poriluka
- 200 g špinata
- 200 g posnog sira
- 200 g kiselog vrhnja
- Kukuruz
- 2 jaja
- 100 ml mlijeka
- 2 cherry rajčice
- Začini, po želji
Postupak:
Prvo je potrebno pripremiti tijesto.
- Kroz prste prosipajte brašno, prašak za pecivo, sol i maslac sve dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Tada dodajte posni sir i žutanjak i od svega umijesite tijesto.
- Zamotajte ga u foliju i spremite u hladnjak da se ohladi na barem 30 minuta.
- Kada je tijesto spremno razvucite ga u kalup za pečenje kojeg možete malo namazati s maslacem ili uljem (ali ne morate).
- A sada dolazimo do onog “slobodnog” dijela. Što god vam se jede od povrća stavite u njega i to je to. Ja sam stavio poriluk, špinat, ostatak posnog sira i kukuruz iz konzerve što mi je ostao od dan ranije.
- Kada ste gotovi s dodavanjem željenog povrća u quiche od 2 jaja, 100 ml mlijeka, 200 g vrhnja i začina (3 žličice soli, 1 žličica kopra i chilija) napravite preljev koji će spojiti sve povrće.
- Prelijte ga preko svega i pazite da dođe do samog vrha tj. ruba tijesta jer će prilikom pečenja povećati volumen pa da vam se ne izlije u pećnici iz kalupa i napravi nered.
- Na vrh možete kao i ja za ukras staviti ploške cherry rajčica.
- Pecite quiche na 180 stupnjeva kojih 40 minuta ili dok ne vidite da je pečeno.
Quiche je jelo jednako dobro vruće, toplo ili hladno. Zato uživajte u njemu kada god vam za to dođe želja. Dobar tek!
Izvor: Darkova web kuharica
*Fotografije su pod copyrightom autora i nije ih moguće preuzimati.
Objavljeno 13.11.2018.
Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!
Ostali postovi
Postoji0komentara na ovu temu
Komentiraj ovu temu
Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija