Piletine vam je preko glave? Imamo jedan recept za piletinu na malo drugačiji način. Točnije, ja imam tipkovnicu, a Kristina ima piletinu, ideju, recept i realizaciju. Ja samo jedem i tipkam. Savršena smo kombinacija.
Kaže ona meni ovako: "uvijek neka piletina, vaka, naka, e pa sad, oevo ovaka..."
Mislim da joj nije baš želja da to završi u naslovu, ali eto...
Sastojci:
- 8 komada pilećih bataka (boca)
Smjesa za paniranje:
- 3 jaja
- 2 žlice kukuruznog brašna
- 2 žlice raženog brašna
- 2 dcl bademovog mlijeka
- malo kurkume i kajenskog papra
Prilog:
- par rotkvica
- malo crvenog kupusa
- malo rikole
- malo zelene salate
- malo sezama
Smjesu za paniranje promiješaj i u to uvaljaj meso. Meso posloži na papir za pečenje koji si prethodno stavila na protvan, prekrij aluminijskom folijom i stavi u pećnicu da se peče na 180 stupnjeva, nekih 45 minuta. Nakon toga makni foliju pa stavi još 10-15 minuta da se zapeče i napravi hrskava korica.
Sve sastojke za prilog pomiješaj i začini po želji.
Na ovaj način se mogu raditi i pileća prsa.
Uživajte!
Objavljeno 18.12.2015.