Kaže meni frend jedno jutro: "Pa ti opet jedeš ta vražja jaja!", a ja se okrenem prema njemu i odgovorim mu: "Ne, ovo su obična jaja na oko, ali dobro si me podsjetio, vražja jaja nisam baš dugo jela!" Njegova faca je bila - facepalm ;)
Naime, postoji recept i za "vražja jaja", ili: punjena jaja.
Evo kako:
- 3 jaja
- 1/2 čajne žličice octa
- 1/4 čajne žličice crvene paprike
- 1/2 čajne žličice senfa
- Sol, papar
Jaja skuhajte, ogulite pa ih po dužini prerežite na pola. Nježno izvadite žutanjke, tako da ne oštetite bjelanjke. Žutanjke stavite u posudu, dodajte im crvenu papriku, ocat, senf, sol i papar te smjesu dobro promiješajte. Bjelanjke napunite smjesom. Složite na listove salate i navalite.
Ovo volim raditi kad imam malo više vremena (od uobičajenih 20 koliko imam za doručak ujutro prije posla) pa miješam te žutanjke sa smjesom i guštam u svakom zalogaju.
Osim toga, ovo je dobra ideja za pripremiti i ako vam dolaze gosti, pa uz ovo možete iznijeti i npr. malo pršuta ili neko voće, poput ananasa...
Uglavnom, sva sam vražja ;)
Objavljeno 30.12.2016.