Ako vam se jede pizza, želju možete mirne savjesti zadovoljiti, a opet nećete prevariti svoju dijetu (ili trenericu) ;)
Srećom da je nekome, nekad palo na pamet napraviti "tijesto" za pizzu od cvjetače, pa danas svi ljubitelji ovog junk fooda mogu napraviti pizzu, jesti je i mirno spavati, nakon toga.
Evo kako je Jelena protekli vikend imala gozbu u svojim odajama:
Sastojci za "tijesto" pizzu:
- 500 g cvjetače - samo cvjetovi bez korijena i lista
- 1 jaje
- 100 g mozzarelle ili nekog drugog topivog sira
- 2 žlice naribanog parmezana
- začini po želji (origano, bosiljak)
- malo ulja
Sastojci za nadjev:
- pasata sa začinima
- mozzarella
- pršut
- šampinjoni
- ementaler
- tuna
- kukuruz
Cvjetaču prokuhaš pa dobro ocijediš. Kvaliteta tijesta ovisit će o tome koliko si uspjela ocijediti. Usitniš vilicom cvjetove cvjetače dok ne dobiješ pire. Pomiješaš s ostalim sastojcima i dobro izmiješaš dok ne dobiješ jednoličnu smjesu.
Oblikuješ kao tijesto za više malih pizza, staviš na papir za pečenje pa u pećnicu na 200 C oko 20-ak minuta, dok ne dobije nježno smeđu boju. Izvadiš iz pećnice, staviš nadjev po želji i pečeš još 10-ak minuta.
Radila sam dvije vrste pizze: Dvije su bile pasata, mozzarella, pršut i sampinjoni, a druge dvije pasata, ementaler, tuna i kukuruz.
Ovo može biti i ručak i večera, kako želite.
Objavljeno 31.01.2017.