Postoje oni neki ljudi za koje, kad vam netko priča o njima, pomislite "ja tu osobu baš želim upoznati"! U mom slučaju to su ljudi koji puno rade, rade što vole i najvažnije - to rade jako dobro i sa strašću!
Danas je moja klijentica Renata objavila ove super fotke koje možete vidjeti uz tekst. S obzirom da je Renata jedna od onih koji pitaju "moram li jesti prije treninga?" i "što će se dogoditi ako ne jedem?", bilo mi je jasno da ovo na slikama nije njenih ruku djelo. No, do osobe koja je ovo radila sam morala doći!
I tako je Renata ispričala u nekoliko rečenica tko je Stvarateljica! Njeno ime je Antea Piplica, ona studira na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu, uz studij radi u jednom bistrou i uz sve to "radi kolače, torte, posebno zdrave slastice poput sirovih torti i kolačića", kaže Renata.
"Ona inače fakat kuha čudesa. I baš to jako voli i super joj ide", kaže Renata pa je jasno da Anteine recepte želim podijeliti i s vama!
Pogledajte sastojke i pripremu ovog jela! Sve je zapravo jaako jednostavno, ali da bi to izgledalo kao na slici potrebno je biti kreativan, a to Antei očito jako dobro ide!
- 3 jaja
- 1 žlica zobenog mlijeka
- kajenski papar
- timijan
- kora tikvice narezana onim za guliti krumpire na tanke duge ploske
- mozzarella ili posni sir
Jaja umutiti pjenjačom s mlijekom i začinima. Narezanom tikvicom obložiti silikonski kalup za muffine (kao košaricu napraviti), uliti malo jaja da pokrije dno, dodati sir u sredinu i preliti ostatkom jaja.
U ovom slučaju, po vrhu su posute kockice avokada i sve je zapečeno u pećnici. Na 180 stupnjeva, 15-ak minuta. Na kraju, po vrhu je radi dekoracije stavljeno par goji bobica!
Bravo Antea i veselimo se tvojim novima čudesima!
Objavljeno 29.01.2018.